• Komšić: Krivokapić platio danak neiskustvu, ali ni mi nijesmo naivni
 • Komšić: Krivokapić platio danak neiskustvu, ali ni mi nijesmo naivni

  Komšić: Krivokapić platio danak neiskustvu, ali ni mi nijesmo naivni

  Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

  Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentarišući to što je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao neustavni Dan Republike Srpske, za CdM kaže da je predsjednik Vlade platio danak neiskustvu.

  “Ali, ipak, ni mi nijesmo naivni pa da nijesmo upućeni u njegova uvjerenja. Vidio sam da je gospodin Krivokapić kazao da je čestitao u privatnom svojstvu, ali što se nas tiče nema mjesta ni vremena da tumačimo to šta je privatni a šta zvanični stav. Nas samo zanimaju zvanični stavovi. Gospodin Krivokapić će imati priliku da se popravi, a razumijemo da je relativno nov u politici”, jasan je Komšić.

  Odgovajući na pitanje da li će i koje poteze povući ukoliko Krivokapić ne objasni ovaj potez, Komšić napominje da ne žele da sada nešto dodatno zatežu.

  “Kao što rekoh Krivokapić će imati dovoljno prilika da bolje predstavlja interese građana Crne Gore”, rekao je on. 

  Komšić je odgovorio i na pitanje da li će izjava crnogorskog premijera narušiti dobre i prijateljske odnose dvije zemlje?

  “Crna Gora je u NATO-u, a Bosna i Hercegovina čini ključne korake ka članstvu u NATO. Obje zemlje takođe teže ka članstvu u EU. Sve dok je situacija takva to naše dvije države čini partnerima i saveznicima”, zaključio je on.

   

  Izvor:CDM

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News