• Kiša metaka, bjekstvo i spaljen automobil: Za mjesec dvije identične likvidacije
 • Kiša metaka, bjekstvo i spaljen automobil: Za mjesec dvije identične likvidacije

  Kiša metaka, bjekstvo i spaljen automobil: Za mjesec dvije identične likvidacije

  Kiša metaka, bjekstvo i spaljen automobil: Za mjesec dvije identične likvidacije

  Dva ubistva koja su se dogodila na Voždovcu u roku od mjesec, a za koja se sumnja da su mafijaški obračuni, imaju gotovo identičan scenario.

  Blažo Đurović (39), ubijen je u subotu ispred svoje kuće na Voždovcu, kada je na njega ispaljeno oko dvadeset metaka. On je krenuo da se isparkira iz garaže, kada je ubica iz automatskog pištolja marke "škorpion" zapucao i ispalio 20 hitaca kojima ga je usmrtio.

  Ubice su se odmah dale u bijeg i nekoliko kilometara dalje, u blizini Kumodraškog groblja, spalile automobil.

  Sačekuša na Voždovcu, beg nakon ubistva i paljenje automobila, scenario je koji opisuje i ubistvo Dalibora Despotovića (37) od prije mjesec.

  Despotović, bivši pripadnik obezbjeđenja Slobodana Šaranovića, ubijen je nedaleko od svoje mjenjačnice. Na njega je ispaljeno šest metaka, a atentator je utrčao u "audi A6", koji je u bijegu počeo da varniči. Ubice su automobil zaustavile tek kada su stigle u Leštane, polili ga benzinom i spalili bakljom, a potom pobjegle.

  Obojica ubijenih Đurović i Despotović, kako za "Blic" navode izbori iz istrage, pokušavali da svoj kriminalnu prošlost ostave iza sebe, ali u tome nijesu uspjeli.

  Kako "Blic" nezvanično saznaje, ispituje se da li je atentat na Đurovića povezan sa kriminalnim radnjama i neraščišćenim računima ubijenog, koji je u dosijeu imao više od deset krivičnih djela. On je, između ostalog, bio sumnjičen za otmicu, iznude, razbojništva, krađe...

   

  Izvor: Blic

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News