• Hoće li DPS pregovarati sa Albanskom alternativom u Tuzima?
 • Hoće li DPS pregovarati sa Albanskom alternativom u Tuzima?

  Hoće li DPS pregovarati sa Albanskom alternativom u Tuzima?

  Nosilac liste DPS-a u Tuzima Halil Duković optimista je da će brzo biti stavljena tačka na formiranju vlasti u toj prigradskoj opštini.

  Čim Opšinska izborna komisija proglasi zvanične rezultate, DPS će krenuti u razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima sa kojima će, siguran je Duković napraviti širu koaliciju.

  Pregovori o formiranju vlasti u Tuzima još nijesi ni počeli, a Sporazum o zajedničkom djelovanju albanskuh partija kojim su se bile obavezale da će nakon izbora djelovati zajednički propao je.

  Duković kaže za portal Antena M da mu je od početka bio sumnjiv taj Sporazum.

  “Bio mi je neuobičajno da se potpiše na onakav način, da je tome kumovala Albanija, jer to bi značilo miješanje u naše unutrašnje stvari, tako da su se obistinile moje sumnje, da je tu, ipak, nešto drugo bilo posrijedi.”

  Da podsjetimo, krajem oktobra, dakle gotovo mjesec prije izbora u Tuzima, Albanska Alternativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Albanaca, Demokratski forum za integracije obavezale da će nakon izbora djelovati zajednički, odnosno da neće ići u pojedinačne pregovore o formiranju vlasti sa DPS ili nekom drugom partijom.

  Taj Sporazum, međutim pao je vodu.

  Pa tako umjesto zajedničkog djelovanje albanska partije-  konkretno Albanska alternative i Demokratska unija Alabanaca sada optužuju jedne druge. 

  Sporazum o zajedničkom djelovanju albanskih partija u Tuzima i zvanično pao u vodu

  Pitali smo Halila Dukovića, da li će razgovarati sa Albanskom alternativom, budući da je iz te albanske partije poručeno da su spremni da razgovaraju sa svima.

  “Što se tiče Albanske alternative oni su naši koalicioni partneri na državnom nivoa, ali neke poruke koje su slali u predizbornom kampanji nijesu u skladu sa onim što mi želimo, u skladu sa građanskom Crnom Gorom. Možemo da sjednemo i razgovaramo da vidimo da li to bio predizborni marketing da se osvoji neki glas nacionalne manjine ili je to stav te partije. Ukoliko je to zaista bio stav Albanske alternative onda teško da može da doći i do nekih razgovora”, kazao je Duković.

  Podsjetimo, od 32 odbornička mjesta u Tuzima, DPS ima 15. Bošnjačka stranka je osvojila tri mandata. Albanska alternativa je dobila sedam, DSA tri, DUA dva, a Demokrate i Socijaldemokrate po jedan mandat. SDP i DF nijesu prešli cenzus.

  izvor: antena M

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News