• Filmska potjera u Sarajevu: Jedan napadač poginuo, policajac teško povrijeđen
 • Filmska potjera u Sarajevu: Jedan napadač poginuo, policajac teško povrijeđen

  Filmska potjera u Sarajevu: Jedan napadač poginuo, policajac teško povrijeđen

  Na području opštine Stari grad Sarajevo, sinoć pola sata nakon ponoći policijska patrola je pokušala zaustaviti jedno vozilo, ali je vozač odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo.

  Pored vozača, u vozilu su bile još dvije osobe, saopšteno je iz MUP-a KS.

  Nakon kraćeg vremenskog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su uspjeli da zaustave vozilo, ali su se osobe koje su se nalazile u njemu dale u bjekstvo.

  Jedna osoba je uspjela pobjeći, dok je drugu policijsti službenik sustigao. Tom prilikom je fizički napao policijskog službenika nanijevši mu teške tjelesne povrede, uprkos kojim je policajac uspio savladati bjegunca upotrijebivši sredstva sile, te ga staviti pod kontrolu.

  Treće lice tokom bijega skočilo je sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede.

  Policija je pozvala Hitnu pomoć na mjesto događaja.

  Tokom ukazivanja ljekarske pomoći navedeno lice je preminulo, te je u 01.10 sati konstatovana smrt.

  O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama.

  Uviđajem je, između ostalog, utvrđeno da je preminuo A. H. rođen 1983. iz Sarajeva, dok je uhapšen E. K. rođen 1988. takođe iz Sarajeva, a za trećim licem, koje je od ranije poznato policijskim službenicima i za kojim je već raspisana potraga zbog ranije izvršenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivnu potragu.

  Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo biti izvršena obdukcija kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti.

  Policijski službenik koji je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u vidu frakture i kontuzije zgloba i šake lijeve ruke, nakon ukazane ljekarske pomoći na KCUS u Sarajevu, otpušten je na kućno liječenje.

  Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji na dokumentovanju ovog krivičnog djela, te potpunom rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i prikupljaju dokaza.

   

   

  Izvor: Radio Sarajevo

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News