• EU, Help i Phiren Amenca dijele pakete pomoći za najugroženije Rome i Egipćane zbog korone
 • EU, Help i Phiren Amenca dijele pakete pomoći za najugroženije Rome i Egipćane zbog korone

  EU, Help i Phiren Amenca dijele pakete pomoći za najugroženije Rome i Egipćane zbog korone

  Njemačka humanitarno-razvojna organizacija Help, u saradnji sa partnerskom romskom organizcaijom mladih "Koračajte sa nama-Phiren Amenca" i uz finansijsku pomoć EU započeli su dijeljenje humanitarne pomoći najugroženijim romsko-egipćanskim (RE) porodicama u Crnoj Gori.

  "Povodom posebnih mjera koje je država Crna Gora uvela u pokušaju da spriječi širenje virusa COVID19, a imajući u vidu da mjere podrazumijevaju ograničenje kretanja (kampanja #Ostani doma) i poseban režim snadbijavanja za potrošače, Help i  partnerska organizacija  NVO Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“, uz finansijsku podršku Evropske unije, donijeli su odluku da u skladu sa našom misijom pružanja pomoći i iskazivanja solidarnosti podijele urgentnu pomoć jednoj od najugroženijih i najranjivijih kategorija u Crnoj Gori, Romima i Egipćanima (RE)", stoji u saopštenju.

  U okviru akcije u utorak je u Herceg Novom, počelo je dijeljene oko 600 paketa pomoći za oko 400 RE porodica u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom. Porodice sa više od šest članova dobiće po dva paketa u kojima se nalaze, brašno, ulje, šćer, pašta, riža i sapun.

  Ukupna vrijednost paketa pomoći iznosi oko 12.400 Eura i biće distriburani u RE naselju Gračanica u Nikšiću, Riversajd i Talum u Beranama, Strojtanici, Rakonjama i Željezniku u Bijelom Polju i naselju Drenovik u Herceg-Novom.

  Distriburanje pomoći se obavlja u saradnji sa lokalnim kriznim štabovima i Crvenim Krstom u navedenim opštinama.

   

  EU sa Help-om i Phiren Amencom pomaže RE za vrijeme krize COVID-19.U utorak smo već bili Herceg-Novom gdje smo u saradnji sa kolegama iz Crvenog krsta dijelili pomoć RE u naselju Drenovik.

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News