• EK odgodila predstavljanje strategije koordinisanog izlaska iz izolacije
 • EK odgodila predstavljanje strategije koordinisanog izlaska iz izolacije

  EK odgodila predstavljanje strategije koordinisanog izlaska iz izolacije

  Evropska komisija saopštila je da odgađa predstavljanje strategije koordinisanog izlaska zemalja Evropske unije iz izolacije koje je bilo najavljeno za danas i dodala da će naknadno biti saopšten datum predstavljanja te inicijative.

   Predsjednica EK Ursula fon der Lajen trebalo je danas da predstavi smjernice za koordinisani izlazak iz perioda izolacije uvedenog da bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

  Njemačka i Danska su već najavile planove postepenog ukidanja zabrane kretanja koje su trenutno na snazi.

  Evropski komesari  održaće danas sastanak na kojem će raspravljati o tom pitanju, ali se neće donositi zaključak. Tako da je odgođena i konferencija za novinare Ursule fon der Lajen.

   Portparol Komisije Erik Mamer izjavio je da se činilo da je dobar trenutak da se predstave smjernice, ali su izvori bliski EU prenijeli da je još osjetljiv trenutak, pošto su zemlje u različitim fazama pandemije.

  Danska i Austrija su inače unaprijed obavijestile Evropsku komisiju i druge zemlje članice o svojim planovima.

  Austrija je saopštila detaljan plan ublažavanja restrikcija koji će početi iduće nedjelje ponovnim otvaranjem manjih radnji, a Danska je najavila ponovno otvaranje obdaništa i osnovnih škola 15. aprila.

   

   

  Izvor: Beta

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News