• Dobre vijesti: Evropska komisija ima plan za ukidanje rominga između EU i Zapadnog Balkana
 • Dobre vijesti: Evropska komisija ima plan za ukidanje rominga između EU i Zapadnog Balkana

  Dobre vijesti: Evropska komisija ima plan za ukidanje rominga između EU i Zapadnog Balkana

  Evropska komesarka zadužena za digitalnu politiku Marija Gabrijel objaviće na samitu u Bugarskoj u maju 2018. godine plan za ukidanje rominga između EU i zemalja Zapadnog Balkana.

  Komesarka je istakla da ne može da kaže kada će roming u potpunosti ukinuti, podsećajući da su na nivou EU o tome pregovarali deset godina.

  Gabrijel je za portal EURACTIV.com rekla da će predstaviti detaljan set mjera na sastanku o proširenju zabrane naplate rominga u EU na Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Na tome trenutno rade pravni savjetnici Evropske komisije, objavio je 6. decembra briselski portal.

  Bugarska, koja 1. januara preuzima šestomesečno rotirajuće predsedavanje EU, 17. maja 2018. biće domaćin samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

  U EU se od 15. juna ne naplaćuje roming i građani Unije mogu širom bloka da zovu, šalju poruke i pretražuju internet na svojim mobilnim uređajima po istoj cijeni kao da su kod kuće.

  Ipak, komesarka je istakla da ne može da kaže koliko bi vremena moglo da prođe prije nego što sporazum o ukidanju rominga između EU i zapadnobalkanskih zemalja stupi na snagu.

  izvor: antena M

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News