• Davidović neće odgovarati za optužbe da je Brčvak pokušao da kupi Abazovića
 • Davidović neće odgovarati za optužbe da je Brčvak pokušao da kupi Abazovića

  Davidović neće odgovarati za optužbe da je Brčvak pokušao da kupi Abazovića

  Tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje postupka protiv kontraverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića koji je, piše Pobjeda, saopštio brutalnu laž na račun velikog humaniste, crnogorskog iseljenika Hajriza Brčvaka i javno ga optužio za nuđenje mita od 21 milion eura lideru političke partije Ura Dritanu Abazoviću kako ovaj ne bi dao podršku za uspostavljanje nove vlasti u Crnoj Gori!

  Obrazloženje

  - U ovom trenutku nije formiran krivični predmet povodom izjave građanina M.D. date u televizijskom gostovanju, koju ste citirali, a vršena je njena ocjena od strane državnog tužioca kako same za sebe, tako i u vezi sa izjavama drugih građana, odnosno njihovih predstavnika, datih povodom događaja o kojem je govorio građanin M. D, pa je ocijenjeno da za sada ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti – saopštio je juče Pobjedi državni tužilac, portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić.

  On je naveo i da tužilaštvo „svakodnevno prati sva medijska izvještavanja i objave i po službenoj dužnosti postupa uvijek kada ocijeni da postoji dovoljan stepen sumnje da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da je određeno lice učinilo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti“.

  Davidović, koji planira da se i formalno uključi u političku „utakmicu“ u Crnoj Gori, tako što je najavio formiranje partije „narodni pokret“, u srijedu veče brutalno je pokušao da uprlja uglednog crnogorskog iseljenika Brčvaka, lažnom optužbom za pokušaj mita.

  Gostujući na jednoj lokalnoj televiziji kazao je kako je Abazović navodno odolio milionima i ostao „tvrda vjera“.

  - Ja ću vam reći jednu veliku istinu koju Abazović do večeras nije saopštio. Prvo su udarali po Dritanu Abazoviću sa novcem - 21 milion eura mu je davao ovaj naš dobrotvor iz Njemačke, što šalje poneki respirator, Bavčar mislim da se zove, da se on malo upristoji, promijeni facu… Poslije toga oni su njemu nudili kule i gradove, ali nijesu znali da je Abazović jedna tvrda vjera, da tu nema nazad, da čovjek tog kalibra ne može da se kupi za mekinje - kazao je Davidović i izrazio uvjerenje da će Abazović ispuniti sve što je rekao.

  Lider Ure i jeste održao obećanje dato prije izbora i odbio je bilo kakvu saradnju sa DPS-om, odbijajući i ponudu te partije da Ura formira vladu, za što bi im dali bezuslovnu podršku.

  Ura je stala uz politički blok okupljen u koaliciji koju je predvodio prosrpski i pročetnički Demokratski front i zajedno sa Demokratama omogućila im vlast, a zauzvrat je dobila značajan uticaj na struktuiranje kadrova u novoj vladi, čiji je potpredsjednik Abazović.

  Ćutanje

  Interesantno je da Davidovićevu laž u četvrtak nije demantovao Abazović, već je to, umjesto njega, učinio generalni sekretar Ure Mileta Radovanić.

  - Nama je žao što se pojedinci dovode sa nama u vezu, naročito na negativan način, u negativnom kontekstu. Hajriz Brčvak je za nas od izuzetne važnosti, sve ono što je uradio i sve donacije, i ostajemo pri tom mišljenju. Ponuda raznoraznih je bilo, naravno ne sa te adrese, bilo je različitih priča i pokušaja... Ponavljam, ostajemo dosljedni onome što smo obećali građanima - kazao je on za TVCG.

  Pobjedini sagovornici iz Ure kazali su kako su Abazović i Brčvak prijatelji i da su se u četvrtak njih dvojica i čuli povodom Davidovićeve izmišljotine.

  Za razliku od njega Brčvak je odgovorio biznismenu-političaru uz poruku da „Bog koga uzdiže niko ga ne može poniziti“.

  - Mene zanima Crna Gora i svi ljudi u njoj, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost. Želim da pomognem kao što sam i do sada i da se držim svog pravca – rekao je Brčvak, uz konstataciju da je suvišno komentarisati to što je kazao Davidović, kojeg on, kako je kazao, ni ne poznaje.

  Kontraverzni biznismen je ratni profiter, a bio je i ministar u vladi ratnog zločinca Radovana Karadžića, ktitor je Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i bio je veoma blizak sa nedavno umrlim poglavarom ove crkve u našoj zemlji Amfilohijem i čak tvrdi da mu je ovaj, pred smrt, ostavio više zavjeta koje treba ispuniti.

  Iz Mitropolije crnogorsko-primorske, na čijem je čelu bio Amfilohije, kategorično negiraju da postoji bilo kakav testament koji je njihov upokojeni mitropolit ostavio.

  Crnogorsko tužilaštvo u nekim slučajevima javnih tvrdnji o davanju i primanju mita je reagovalo i pokretalo istrage, kao na primjer kada je jedan od lidera koalicije Demokratski front Nebojša Medojević optužio glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je primio mito u iznosu od 100.000 eura kako ne bi odredio pritvor Miomiru Mugoši nakon podizanja optužnice u predmetu „Carine“.

  Pošto je odbio da svjedoči u ovom slučaju Medojević je čak bio i uhapšen.

  Davidović, smatra Tužilaštvo, za prljavu optužbu na račun časnog čovjeka Hajriza Brčvaka ne treba da da ni izjavu, niti će biti pozvan na odgovornost za širenje lažnih informacija, za što su, takođe, neki bili i hapšeni.

   

   

  Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News