• Danas počinje konferencija Zeleni dani 2020
 • Danas počinje konferencija Zeleni dani 2020

  Danas počinje konferencija Zeleni dani 2020

  Konferencija Zeleni dani 2020, koju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizuje on-lajn u saradnji s Vladom i Privrednom komorom (PKCG), počeće danas.

  Druga međunarodna konferencija, pod nazivom Zeleni dani – Redefinisanje razvoja, održaće se kroz seriju on-lajn razgovora.

  “Kako se konferencija ove godine dešava u jeku globalne zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa, biće u potpunosti organizovana on-lajn”, navodi se u saopštenju organizatora.

  Učešće na dvodnevnoj konferenciji je besplatno, a svi registrovani učesnici imaće priliku da postavljaju pitanja o najvažnijim temama današnjice, tokom četiri sesije konferencije.

  Registracija je otvorena za sve zainteresovane, a prijavna forma se nalazi na sajtu www.greendays.me.

  “Takođe, za sve registrovane učesnike biće obezbijeđen simultani prevod, dok će ostali konferenciju moći da prate uživo, preko zvaničnih stranica konferencije, na društvenoj mreži Facebook i platformi YouTube, ali bez prevoda”, navodi se u saopštenju.

  Na konferenciji će se primarno govoriti o održivom rastu i razvoju, i u tom kontekstu izazovima i potrebi prelaska sa linearnog na cirkularni ekonomski model, novim strategijama za upravljanje resursima, razvojem novih poslovnih modela, inovacijama, klimatskim promjenama i oporavku turizma nakon pandemije.

  “Konferencija će pružiti platformu za relevantan dijalog između nauke i politike i biti izvor inspiracije za snažniju saradnju i sprovođenje Agende 2030”, dodaje se u saopštenju.

  Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade Milutin Simović, predsjednik PKCG Vlastimir Golubović i direktorica Regionalnog biroa UNDP za Evropu i Zajednicu nezavisnih država (ZND), Mirjana Špoljarić Egger.

  Konferencija povezuje pokretače promjena iz cijelog svijeta koji dijele strast prema stvaranju bolje i održivije budućnosti.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News