• Crnogorski istražitelji stežu obruč oko Alana Kožara
 • Crnogorski istražitelji stežu obruč oko Alana Kožara

  Crnogorski istražitelji stežu obruč oko Alana Kožara

   

  Nakon višemjesečnih intenzivnih provjera crnogorski istražitelji su došli do bitnih informacija koje su doprinijele da se stegne obruč oko odbjeglog Baranina Alana Kožara, koji slovi za vođu barskog kriminalnog klana, a potražuje se za saučesništvo u pokušaju ubistva Slobodana Šaranovića, piše Pobjeda.

  Policija je u saradnji sa kolegama iz okruženja došla do značajnih informacija o kretanju ovog bjegunca, koje im pomažu u njegovom lociranju i hapšenju.

  Prema saznanjima Pobjede, na osnovu operativnih saznanja crnogorski istražitelji su došli do konkretnih dokaza koji upućuju na određene kontakte Kožara i mjesta na kojima je boravio.

  Za Kožarom je u avgustu prošle godine raspisana međunarodna potjernica po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za teška krivična djela.

  Njemu je potvrđena optužnica zbog planiranja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

  Ime Kožara operativno se dovodi u vezu sa više krivičnih djela, ali se te sumnje ispituju.

  Kožar, koji je u policiji označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru, bio je optužen da je od 31. marta do 8. aprila sa umišljajem podstrekavao Metovića i Kovačevića na krivična djela.

  Prema procjenama bezbjednosnih službi, on je na čelu grupe koju je predvodio njegov sugrađanin Luka Đurović koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije skoro pet godina.

  Kožar je ranije presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na šest godina i deset mjeseci zatvora zbog podmetanja tri eksplozije na hotel Splendid u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

  Kožar je bio meta napada kada je, dok je bio sa suprugom u autu, došlo do požara. Uspjeli su da izađu iz automobila, koji je potom eksplodirao.

  Njegovo ime se našlo na stupcima crne hronike kada je policija pretresla više kuća i drugih objekata u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba i oduzela više pištolja, pušaka i sim kartica…

   

   

   Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News