• Britanija: Otvaraju koncertnu arenu poštujući pravila, evo kako će izgledati
 • Britanija: Otvaraju koncertnu arenu poštujući pravila, evo kako će izgledati

  Britanija: Otvaraju koncertnu arenu poštujući pravila, evo kako će izgledati

  FotoČVirgin Money

  Velika Britanija, tačnije Njukasl, ovog ljeta postaće bogatiji za koncertni prostor - u kome je uključena fizička distanca među ljudima, što je osnovna preporuka za suzbijanje pandemije koronavirusa. "The Virgin Money Unity Arena" imaće kapacitet od 2.500 ljudi, a otvara se 7. jula.

  Kako piše magazin Kerrang, ovo će biti multifunkcionalni prostor, na kome će se održavati koncerti, DJ setovi, događaji porodične prirode, gdje će publika moći da konzumira i hranu i piće - sve uz obaveznu fizičku distancu.

  Obavezan razmak između grupa ljudi biće dva metra, a do svog mjesta koje će ranije morati da rezerviše dolaziće se automobilima. U areni će biti i jednosmjerni toaletni sistem, sredstva za dezinfekciju ruku - a nošenje maski će biti obavezno.

  "Budući da su svi koncerti odloženi za drugi dio godine, sve dvorane zatvorene, odlučili smo se na ovaj potez", kazao je Stiv Dejvis - direktor "SSD Concerts" organizacije, koja je najavila velika imena na otvaranju prostora.

  Na ovaj način publika će moći da uživa u muzici na siguran i bezbjedan način, a lokalne vlasti pozdravile su ideju kao kreativan način da se muzika vrati tamo gdje joj je i mjesto, na bine, navodi Kerrang. 

   

   

  Izvor;antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News