• Bošnjak i Pavićević: Labudoviću:Ubrzo mehanizmi koji će kažnjavati vinovnike uvreda prema ženama
 • Bošnjak i Pavićević: Labudoviću:Ubrzo mehanizmi koji će kažnjavati vinovnike uvreda prema ženama

  Bošnjak i Pavićević: Labudoviću:Ubrzo mehanizmi koji će kažnjavati vinovnike uvreda prema ženama

  Kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak i Vesna Pavićević najoštrije su osudile tekst Emila Labudovića koji je objavio portal IN4S kojim se vrijeđa poslanica Draginja Vuksanović-Stanković, saopšteno je iz Skupštine.

  „Muški šovinizam se toliko razmahao u Crnoj Gori da je postao mjera izvještavanja pojedinih glasila koja se takmiče u urušavanju integriteta žena u političkom i javnom prostoru.

  Kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, sa gnušanjem gledaju na pojave sve češćih mizoginih ispada političara i novinara, kao i botova i njihovih podstrekača, koji su osmišljeni u cilju sprečavanja žena da se politikom bave kao njihovi muški kolege", navode u saopštenju.

  Kako dodaju, Ženski klub ima za cilj zajedničku borbu i pružanje otpora predrasudama, stereotipima, ponižavajućim uvredama zasnovanih na ženskom izgledu i govoru, otpora prema nasilju, mizoginiji, seksizmu i govoru mržnje, koji se svakodnevno prisutni u medijima i na društvenim mrežama.

  "Tim je razočarenje veće, što bivši novinar i poslanik, umjesto da podrži tu borbu, svojim istupima se solidariše s onima koji koristeći digitalne tehnologije, kao metu za uvrede biraju žene, posebno one koje se bave javnim poslom.

  Gospodinu Emilu Labudoviću i njemu sličnim poručujemo da nećemo stati u borbi za zaštitu žena na javnoj sceni, te da ćemo ubrzo imati i institucionalne mehanizme koji će na valjan način kažnjavati vinovnike uvreda usmjerenih prema ženama“, navode Bošnjak i Pavićević u saopštenju.

   

   

   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News