• Bojanić-Lalović: Gimnazija da je simbol obrazovanja, a ne podjela
 • Bojanić-Lalović: Gimnazija da je simbol obrazovanja, a ne podjela

  Bojanić-Lalović: Gimnazija da je simbol obrazovanja, a ne podjela

  Direktorica podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović", Zoja Bojanić-Lalović, poručila je roditeljima učenika ove škole da se ne izjašnjavaju o njenom eventualnom razrješenju i da se na taj način zaustave podjele među profesorima i djecom u ovoj obrazovnoj ustanovi.

  Podsjećamo, pojedini roditelji djece iz podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović" u utorak su u Vajber grupi dobili inicijativu člana Savjeta roditelja Vladimira Pavićevića da se izjasne da li promjenom vlasti treba da se razriješi direktor koji radi sjajan posao samo iz razloga što nije politički iz partije na vlasti, pisala je Pobjeda.

  U inicijativi je precizirano da roditelji treba da zauzmu stav o najavljenim smjenama direktora škola u Crnoj Gori i da razmotre razloge za smjenu sa osvrtom na moguće razrješenje direktorice Zoje Bojanić-Lalović.

  Bojanić-Lalović je nakon ove inicijative roditelja uputila pismo članovima Savjeta roditelja u koje su DN imale uvid.

  “Prije svega, zahvaljujem gospodinu Pavićeviću na inicijativi, ali i svim roditeljima na dobroj namjeri da meni kao rukovodiocu pruže podršku u danima kada je moj rad analiziran, prije svega kroz moj politički stav. Stoga i znači podrška onih koji su taj rad mogli svakodnevno da prate. Iako je namjera roditelja da me podrže i kao čovjeka, jer je to u konačnom najvažnije, ima i biće onih koji taj široko i humano postavljen cilj neće razumjeti. Zato vas molim da se ne dijelimo i što je najteže podijelili bismo i one zbog kojih sam vodila ovu instituciju, a to su djeca”, istakla je Bojanić-Lalović u poruci upućenoj Savjetu roditelja.

  Ona napominje da, bez obzira na to kako se politički izjašnjavala, nikada nije dozvolila da se u Gimnaziji dijele ni zaposleni, ni učenici.

  “Sve što sam ulagala, a tu mislim na svoju želju da vratim Gimnaziji ugled koji joj pripada, tu mislim na svu energiju, znanje i dobru namjeru, ulagala sam zbog mladih ljudi. Ne bih voljela da sada kada je Zakon jasan, na bilo koji način ugrozim ugled ove institucije, njenih profesora i učenika. Poštujem Zakon i vjerujem da će novo rukovodstvo sa istom energijom nastaviti da vodi ovu svima nama važnu instituciju”, kazala je Bojanić-Lalović.

  Ona navodi da kao bivša učenica, profesorica i građanka želi da Gimnazija ostane ono što je uvijek bila – simbol obrazovanja i vaspitanja, a ne simbol podjela.

  “Gdje god bila, davaću doprinos da tako i ostane. Nije funkcija ono što nas određuje, postoji nešto što prenosimo kroz život, a to je čovječnost. Ovo dugujem svojim učenicima, koji su me podržavali sve godine mog rada u prosvjeti, bez obzira na stavove, a ovo dugujem i mojim kolegama. Zato vas molim da ne dozvolimo da se na kraju mog mandata uruši sve ono što smo gradili ovih pet godina, a svako izjašnjavanje bi do toga dovelo”, dodala je Bojanić-Lalović.

  Iz Savjeta roditelja Dnevnim novinama je potvrđeno da su svi članovi jednoglasno podržali izvještaj o radu Bojanić-Lalović.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News