• Bečić: Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti
 • Bečić: Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti

  Bečić: Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim, saopšteno je iz Skupštine.

  "Predsjednik Bečić istakao je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Poljska pruža ostvarenju crnogorskih strateških vanjskopolitičkih prioriteta.  

  Ambasador Dmohovski izrazio je očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, a da postojeći bilateralni odnosi predstavljaju dobru osnovu za produbljivanje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

  Tokom prijema ambasadora Dmohovskog, predsjednik Bečić posebno se osvrnuo na činjenicu da sve veći broj poljskih građana posjećuje Crnu Goru i izrazio očekivanje u pogledu daljeg snaženja ekonomske saradnje u obostranom interesu. Ovom prilikom, predsjednik Bečić izrazio je i posebnu zahvalnost za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije", piše u saopštenju.

  Zajednički je, kako je navedeno, konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države.

  Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi.

  On je ponovio da Sporazum koji su potpisali predstavnici koalicija nove parlamentarne većine potvrđuje da će nova vlast biti procrnogorska, proevropska, prozapadna, prograđanska i pomiriteljska.

  "Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu", zaključio je Bečić.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News