• Apelacioni sud potvrdio odluku o pritvoru za Kašćelana i još pet osoba
 • Apelacioni sud potvrdio odluku o pritvoru za Kašćelana i još pet osoba

  Apelacioni sud potvrdio odluku o pritvoru za Kašćelana i još pet osoba

  Apelacioni sud potvrdio odluku kojom je Slobodanu Kašćelanu i još pet osoba određen pritvor zbog osnovane sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, potvrđeno je Pobjedi.

  Odlukom sudije za istragu Miroslava Bašovića, Kašćelan i ostali su 23. aprila pušteni da se brane sa slobode. Međutim istog dana, vanraspravno vijeće Višeg suda je preinačilo odluku Bašovića i kavačanima odredio pritvor.

  Bašović je utvrdio da nema dovoljno dokaza da su Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43), Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima – počinili djela za koja ih tereti Specijalno tužilaštvo.

  U rješenju sudije za istragu Bašovića, kako je Pobjeda ranije saznala, navedeno je da je razlog puštanja na slobodu nedostatak konkretnih dokaza koji bi potvrdili osnov sumnje da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im policija stavlja na teret.

  Ubrzo nakon toga, vijeće podgoričkog Višeg suda prihvatilo je žalbu tužioca Saše Čađenovića i preinačilo odluku sudije Bašovića i odredilo pritvor Kašćelanu i grupi.

  Kao članovi kriminalne organizacije označeni su Slobodan Kašćelan (58) iz Kotora, Radoje Zvicer (49) iz Kotora, Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, Krsto Maroš (38) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

  Advokati Kašćelana i ostalih osumnjičenih najavili su žalbu tada na odluku vijeća Višeg suda o određivanju pritvora njihovim branjenicima.

  Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je, nakon što je sudija Bašović odlučio da pusti na slobodu jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, naveo da je "pustio kriminalce, a uhapsio državu".

  - Cilj je bio poniziti policiju, Specijalno državno tužilaštvo, javnost, dokazati da je mafija jača od države - rekao je tada Abazović.

  On je tim povodom saslušan juče na Odboru za bezbjednost i odbranu, gdje je kazao da se apsolutno ne stidim onoga što je rekao i ponovio bi svugdje i na svakom mjestu.

  - O odluci sudije Bašovića najbolje govori odluka Vijeća koje je preinačilo njegovu odluku. Nisam mogao da utičem na odluku suda jer sam stav objavio 24 sata nakon odluke Vijeća - rekao je on.

   

   

  Izvor:pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News