Za pet dana počinje Festival kulture Zabjelo

Radio Titograd

04.06.2023, 16:13h

2 min

Za tačno pet dana počinje Festival kulture Zabjelo, drugo dvodnevno izdanje festivala koji je prošle godine u Podgoricu doveo neke od najvećih regionalnih rokenrol zvijezda. Ovogodišnje izdanje obećava nezaboravan provod i trenutke koji će obilježiti početak ljeta!

9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri u subotu nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastavi Vrpca, Šarđun i PARTY MËJKERSI.

 

Ove godine, na dan prije početka događaja, Festival kulture Zabjelo i FK Zabjelo organizuju poseban program za najmlađe koji će biti upriličen u četvrtak 8. juna sa početkom u 18 časova. Na taj način će biti obilježen uspješan početak besplatne škole fudbala FK Zabjelo koji ove godine slavi jubilarnih 60. godina postojanja. Na događaju će nastupiti dječiji zabavljači Šanta Panta, Žarko Žabac i dječiji pisci Veljko Veljović i Slobodan Bećo Došljak, kao i drugi gosti, a poseban poziv su dobile i zabjelske obrazovne ustanove. Tokom dječijeg programa ulaz na stadion “Nikola Šćepović” je slobodan.

 

 

Mjesto susreta je stadion Fudbalskog kluba Zabjelo koji je u međuvremenu, u čast tragično preminulog najmlađeg kapitena FK Zabjelo, preimenovan u stadion „Nikola Šćepović“.

 

Uz regionalne zvijezde, tokom druge večeri festivala, u subotu, zajedno će nastupiti  PARTY MËJKERSI i Šarđun koji će premijerno izvesti novu pjesmu povećenu Zabjelu „O, živjelo nam Zabjelo“.

 

 

Ove godine će organizatori festivala dio prihoda od prodatih ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo.

 

 

Akcija „Kupi četiri, častimo te petu“, tokom koje fanovi na četiri kupljene ulaznice petu dobijaju na poklon traje do ponedjeljka 5. juna do kraja dana. Festivalske ulaznice po cijeni od 20€ i jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ dostupne su preko festivalske stranice, kao i prodajnim mjestima u Crnoj Gori i online. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

 

Festival kulture Zabjelo podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:52h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:44h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:54h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:50h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:35h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:31h

Skip to content