PUNKREAS UZ ČETIRI NOVE PJESME PROSLAVLJA 20. JUBILEJ NA ROCKSTRIKCIJI

Radio Titograd

11.05.2023, 17:19h

2 min

Nikšićki bend Punkreas ovog vikenda obilježava dvadeset godina postojanja. Tim povodom objavili su novi EP koji sadrži pjesme “Bam-bam’, ‘Sloboda’, ‘Ćuti’ i ‘Stand your ground’, što je i naziv ovog izdanja. Pored novih pjesama, publiku očekuju i žestoke rođendanske svirke u Podgorici i Nikšiću kakve se u svakom slučaju od veterana crnogorske pank rok scene uvijek i očekuju.

 

Bend Punkreas počeo je sa radom 2003. godine u Nikšiću i od samog početka funkcionisao je kao autorski bend. Bend čine Goran Dabović – vokal, Mihailo Bulajić – gitara, Bojan Kandić – gitara, Veljko Vučurović- bas gitara, Đorđije Njunjić – bubnjevi. Tokom karijere svirali širom regiona, na mnogim festivalima uključujući Punk rock holiday, EXIT, Ex yu rocks, Beer fest, Lake fest, Bedem fest, Omladinski fest Subotica, Beer fest Montenegro, Rockaway lake fest, kao i mnoge druge, a iza sebe ima i nekoliko inostranih izleta: Grčka, Austrija, Rumunija, Bugarska, Mađarska…

 

Prvi album pod nazivom “Glavom kroz zid” objavljen je u januaru 2009. godine. Odlične kritike albuma doprinijele su da Punkreas stekne prve obožavaoce u bivšim jugoslovenskim republikama. 2010. godine izašao je singl „Sistem nas laže“, a dugo očekivani drugi album „Majmunska posla“, je takođe dobio odlične kritike kako domaćih tako i regionalnih novinara.

„Poslije dužeg vremena sviramo u Podgorici, i to se potrefilo da sljedeći dan sviramo u Nikšiću proslavu 20 godina benda, tako da će se slavlje odužiti kao Ivkova slava. Ono što će upotpuniti slavlje jeste naš novi EP. Rockstrikciji se veselimo iz više razloga. Prvo nije kafana, prostor je idealan za koncerte, srednjeg obima dje mogu svi fino da se provesele, drugo što crnogorska scena te večeri pored nas ima priliku da čuje novi album benda Alternaiva, što je velika stvar za crnogorsku autorsku scenu, i što imaju priliku da čuju bend koji do sada nisu slušali, a koji dolazi iz Koprivnice. Dakle pravi rokenrol užitak za uši. Mi ćemo napraviti presjek cijele diskografije plus nove pjesme, tako da očekujemo da svi zajedno izbacimo svu energiju iz sebe u noći punog mjeseca subote 13 maja. Do gledanja!“ – poručili su članovi Punkreasa.

Na trećem izdanju Rockstrikcije koje će se održati u subotu 13. maja u Kolektoru (bivši Titeks) dijeliće binu sa bendom Alternaiva iz Bijelog Polja i dvojcem Šiza iz Koprivnice. Ulaznice po cijeni od 10€ se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver), Gandalf Food, Texas Pub, kao i online putem linka: https://fixr.co/event/rockstrikcija-3-tickets-5735189

Treće izdanje Rockstrikcije održaće se u sklopu Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje, a kruna festivalskog programa održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“. Na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida , vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i predstavnici lokalnih snaga Neonoen i Vrpca. Na Rockstrikciji će posjetioci moći da kupe dvodnevnu ulaznicu za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content