Prije nego što je postala zvijezda Brena je bila bebisiterka, čuvala je Anu Štajdohar

Radio Titograd

05.08.2022, 13:50h

2 min

Lepa Brena je pjevanjem počela da se bavi veoma rano, međutim, prije nego što je uplovila u muzičke vode, bila je prinuđena da se bavi drugim poslovima, kako bi pomogla svojoj petočlanoj porodici koja nije najbolje stajala sa finansijama.

Brena se u Beograd doselila 1979. godine kada je upisala studije, a kako je čitava porodica živjela samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, njihova primanja nisu bila dovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli.

Ona se tada javila na oglas porodici kojoj je bila potrebna dadilja za novorođenu ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko mjeseci.

Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vrijeme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj ćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno.

Međutim, priča o jednom od prvih Breninih poslova prije nego što se vinula u zvijezde i ne bi bila toliko zanimljiva, da se kasnije nije ispostavilo da je malena Ana koju je čuvala, takođe izrasla u veoma talentovanu djevojku, koja je danas Brenina koleginica i u međuvremenu je postala velika zvijezda.

Riječ je o poznatoj pjevačici i bivšoj članici grupe “Tap 011” Ani Štajdohar, koja je jednom prilikom za medije iznijela detalje ove zanimljive anegdote.

 

 

“Tog perioda se zapravo i ne sjećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dolje ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom”, rekla je Ana jednom prilikom.

Snimanje jedne televizijske emisije 2018. godine, spojilo je Lepu Brenu i Anu Štajdohar koje se poznaju godinama, godinama i dijele veoma zanimljivu priču.

Lepa Ana Štajdohar i Brena podijelile su emotivan trenutak na snimanju popularne emisije.

 

 

“Za mene vrlo emotivan susret”, napisala je Ana pored slike na kojoj grli Brenu, koja je na svom profilu takođe, objavila njihovu zajedničku fotografiju.

Izvor:CdM

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:29h

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:27h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 21:42h

Skip to content