Plavi orkestar se vraća na scenu, uskoro nastupi u regionu

Radio Titograd

25.04.2024, 17:23h

< 1 min

Nakon nekoliko godina pauze, bend Plavi orkestar vraća se nastupima.

Naime, sarajevski bend je nedavno putem zvanične Facebook stranice objavio da će 27. juna nastupati u Mariboru, a kako prenosi Index.hr, Plavi Orkestar nastupiće 6.jula u Slavonskom Brodu, 3. augusta u Opatiji, 24. augusta u Splitu i 1. septembra u Vrsaru.

Inače, u glavnom gradu BiH posljednji put su nastupali u augustu 2017. godine, a neki od njihovih posljednjih koncerata bili su septembru i oktobru 2019. godine kada su nastupali u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Nakon toga, u 2020. godini svi javni nastupi su bili odgođeni zbog koronavirusa, ali za razliku od drugih bendova, Plavi orkestar se nije vratio koncertima ni nakon nekoliko godina.

Kako su regionalni mediji ranije pisali, Saša Lošić Loša se iz Slovenije u međuvremenu preselio u Beč zajedno sa svojom partnerkom Špelom Možinom, koja je prihvatila poslovnu priliku i počela da radi kao pomoćnica šefa delegacije Evropske Unije.

Podsjećamo, Loša se dugo godina nije pojavljivao u medijima, ali je prošle godine radio s hrvatskom grupom 4 Asa i muzičarom Mladenom Pavičićem, a iz čije je saradnje nastala pjesma “Tvoje lice”.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content