Vrijeme je za nove pjesme: Grupa Katapult ima novi singl

Radio Titograd

27.03.2018, 00:00h

2 min

 

“Otkad te nema” naziv je novog singla grupe Katapult, koji su prije nekoliko dana objavili na svom zvaničnom Youtube kanalu. Tekst i muziku pisao je frontmen Goran Pejović Gula.

 

On ovih dana boravi u Beogradu, gdje radi i na preostalih osam pjesama, koje će se uskoro naći na njihovom novom albumu.

“Studiozno radimo, jer želim da sve bude kako treba. Ovo je nešto drugačije u odnosu na ono što smo ranije radili. Htio sam da sve zvuči modernije. Za početak, pjesma ‘Otkad te nema’ snimljena je u akustičnoj varijanti. Aranžman je radio Aleksandar Kovačević”, priča Gula za Radio Bar i Bar Info.

 

Katapult je posljednji album objavio 2006. Nakon toga je izašla pjesma “Urke” posvećena čuvenom slikaru Urošu Toškoviću. U međuvremenu se pojavilo izdanje “Goratona” dupli CD “The best of Katapult” sa 32 pjesme, potom “Best of Katapult” sa 19 pjesama za “City records”, a u julu prošle godine “Katapult live” za “Gold production”.

“Puno je prošlo od našeg posljednjeg albuma. Vrijeme je za nove pjesme. U pregovorima smo sa izdavačkim kućama koje bi u kooprodukciji novi album plasirale na regionalno tržište”, kaže Gula.

Na novom albumu sarađuje sa Draganom Jovanovićem Krletom iz “Generacije 5”, i aranžerima Aleksandarom Kobcem i Aleksandarom Kovačevićem.

“Muzika ‘Katapulta’ je specifična jer je originalna. Gitarski uvod za novu pjesmu koji sam sam odsvirao je iz moje glave. Nikada nisam ‘krao’ inspiraciju od drugih. Naša publika to prepoznaje i cijeni. Nadam se da ćemo i ovog ljeta zajedno pjevati i uživati uz stare, ali i nove hitove”, poručio je na Gula na kraju razgovora.

 

 

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content