(VIDEO) Istraga protiv pomoćnika šefa kijevske policije: Prevozio Đukića i Zvicerove atentatore

Radio Titograd

14.08.2021, 10:19h

2 min

foto: WWW.SLIDSTVO.INFO/NEWS

Državni biro za istrage, Kijev, pokrenuo je krivični postupak protiv pomoćnika šefa kijevske policije Єvgena Deйdeя i još dvojice policajaca koji su prevozili grupu kriminalaca kroz Ukrajinu  2020. godine, kada je i izvršen pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera, piše portal slidstvo.info. Kako navode, odluka je objavljena je u sudskom registru.

Istražitelji DBR -a provjeravaju ulogu policajaca koji su bili uključeni u novinarsku istragu “Četiri ubice, tri policajca i narkobos.”

– Kako su novinari saznali, bivši poslanik, a sada pomoćnik šefa kijevske policije uključio je dvojicu poznanika, metropolitanske policajce Rostislava Černobrovog i Semjona Gordienka, u prevoz grupe Balkana optuženih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera- piše navedeni portal.

Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živio. Zbog napada na njega, uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo sugrađanina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Deidei i još dva policajca ostaju kao svjedoci, nisu još uvijek proglašeni osumnjičenima. Prema registru deklaracija NAPC -a,  Deidei, Rostislai iGordienko nastavljaju da rade u prestoničkoj policiji. Kako navode, treba napomenuti da isprva istražitelji Državnog zavoda za istrage nisu htjeli da pokrenu istragu o ovim okolnostima, pa im je sud naložio da registruju krivični postupak.

image

– Osumnjičeni za napad na Zvicera

Kako je Dan ranije pisao, u sklopu istrage o pokušaju ubistva Zvicera utvrđeno je da su napadači trebali da dobiju oko 600.000 eura. Kao motiv pokušaja likvidacije Zvicera navodi se osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Napadači su dobili oko pola miliona za izvršenje ovog krivičnog djela, a navodno i više od 100.000 za troškove boravka u Ukrajini.

Crnogorska policija uhapsila je šestočlanu kriminalnu grupu sa kojom se takođe povezuje Stefan Đukić, 13. avgusta, ogranak škaljarskog klana, za koji se sumnja da je pripremao likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pripadnici škaljarskog klana a policija provjerava da li su oni pripremali više likvidacija među kojima i navodno likvidaciju Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića. Navodno su mete bili i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović njegovog sina Petar Lazivić službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.

image

Radoje Zvicer, foto detektivinfo portal

Oni su navodno  mjesecima  pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić provoptužen za ubistvo Klisića.

– Crnogorska policija izvršila je pretres na jedanaes lokacija u potrazi za bezbjednosno interesantnim osobama, saznaje nezvanično portal Dan od više izvora iz policije. Kontrolisana su BIL lica u Danilovgradu, Podgorici, Kotoru i Baru- kazao je izvor blizak istrazi.

 

Izvor:slidstvo.info

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

20:29h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 20:23h

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 19:50h

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 19:46h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 19:34h

Titogradske vijesti, top1,

19:01h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 18:00h

Skip to content