Uprava policije: Protiv Stavljenića nismo podnijeli krivičnu prijavu

Radio Titograd

13.08.2021, 18:41h

< 1 min

Uprava policije nije podnijela krivčnu prijavu protiv J.S. (Janko Stavljenić) potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Beranama, koji obavlja i javnu funkciju direktora Uprave za naplatu lokalnih javnih prihoda, zbog izvršenja bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv ovog lica nije podnijeta ni prekršajna prijava.

– J.S. nije lišen slobode zbog krivičnog djela pedofilija. Centru bezbjednosti Berane je 2. avgusta 2021. godine jedno lice podnijelo prijavu protiv njemu nepoznatog lica. U prijavi je naveo da je ta nepoznata osoba u jednom ugostiteljskom objektu, u kojem je boravio, fotografisala njegovu ćerku staru 12 godina.  Policija je u kratkom roku identifikovala i privela prijavljenu osobu. J.S. je priveden iste večeri u 22.10 časova u službene prostorije ovog centra i od njega su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina na okolnosti događaja- rečeno je iz policije.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Beranama koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja.

– Krim – tehničar je fotografisao fotografije u mobilnom telefonu J.S. Nakon svih obavljenih službenih radnji J.S. je napustio službene prostorije policije. Telefon je po nalog tužioca  privremeno oduzeta radi vještačenja.  Događaja je registrovan u dnevnom izvještaju (biltenu) Centra bezbjednosti Berane, tako da je netačna informacija da ovaj događaj nije registrovan u ovom centru u cilju prikrivanja događaja- naveli su iz policije.

Iz svega navedenog proizilazi da su službenici Uprave policije postupali profesionalno i u skladu sa zakonom.

– Obzirom da je riječ o predmetu koji se odnosi na maloljetnu osobu, neophodno je da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija poštuje zaštita prava maloljetnih lica- naglasili su iz policije.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Magazin, top2

29.01.2023. u 12:52h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 12:28h

Skip to content