Umjesto saopštenjima, dogovorom riješiti krizu

Radio Titograd

12.08.2021, 11:40h

< 1 min

Foto: Demos

Ne vidi se smisao održavanja novog sastanka parlamentarne većine ako su nepromijenjeni stavovi povodom aktuelne političko-institucionalne krize, kazala je potpredsjednica Demosa Ksenija Milović.

Milovć smatra da bi takav sastanak učesnicima i organizatorima donio nešto medijskog prostora, što smatra suštinski beznačajnim.

“Ukoliko nema nagovještaja promjena u zauzetim pozicijama, onda politički akteri treba da preuzmu odgovornost, a ne da se daljim sastancima stvara privid rada. Preciznije, treba preuzeti odgovornost za status kvo kojim ističe rok trajanja povjerenja građana prema novoj vlasti”, kazala je Milović.

Ona dodaje da veće stranke imaju i veću odgovornost, iako je, kako ističe, ukupna odgovornost zajednička.

“Zato je od značaja javni poziv na sastanak Demokratama koji upućuje Milan Knežević (u ime Demokratskog fronta), a koji bi potencijalno mogao voditi dogovoru, time i pravim koracima ka rješavanju krize”, kazala je Milović i dodala da DEMOS podržava taj pokušaj dogovora, spreman da se, kako je dodala, zatim uključi u novu, nada se, osmišljeniju i odgovorniju fazu funkcionisanja parlamentarne većine.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Sport, top2

29.01.2023. u 14:00h

Sport, top2

29.01.2023. u 13:19h

Skip to content