Ukrajinska policija sukobila se sa demonstrantima u blizini zgrade predsjednika

Radio Titograd

14.08.2021, 23:51h

< 1 min

Ukrajinska policija danas se sukobila sa demonstrantima iz jedne nacionalističke stranke u blizini zgrade ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, kada su pokušali da probiju policijski kordon.

Snimci sa lica mjesta prikazuju pripadnike ukrajinske policije i demonstrante koji međusobno prskaju suzavac. Demonstranti su napali dugim štapovima i bacali automobilske gume i kamenje, dok su se policajci jedva uzvratili.

Ministar unutrašnjih poslova Denys Monastyrskiy rekao je da je tokom sukoba povrijeđeno osam policajaca i da je pokrenuta kriminalistička istraga. Naveo je da su sukobi počeli kada je policija pokušala da pretraži demonstrante pri njihovom približavanju zgradi predsjednika, ali su se opirali.

“Ustav garantuje pravo na mirne proteste. Svima koji su bili podvrgnuti osnovnim provjerama bilo bi dozvoljeno da uđu na trg ispred kabineta predsjednika”, rekao je on.

Desničarska stranka Nacionalni korpus organizovala je skup u znak protesta protiv plana poznatog kao Steinmeierova formula, koja pruža poseban status za područje Donbasa, pod kontrolom proruskih separatista.

Grupa je rekla da su nasilje izazvali policajci kada su blokirali pristup zgradi, a kao rezultat toga su neki demonstranti zadobili povrede.

Izvor:agencije

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

02.02.2023. u 23:01h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:09h

Skip to content