UHAPŠENI ŠKALJARCI: Planirali likvidaciju Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Zorana i Petra Lazovića, Ivana Đokovića

Radio Titograd

13.08.2021, 12:06h

2 min

Prema informacijama Pobjede, kriminalna grupa je, osim ubistva čelnika Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, planirala da nanese teške tjelesne povrede sutkinji Biljani Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora. Kriminalnu grupu su još septembra 2020. godine formirali Stefan Đukić-Mandić i Emil Tuzović, visokorangirani članovi škaljarskog klana koji se nalaze u zatvoru u Ukrajini, osumnjičeni za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, jednog od vođe kavačkog klana, maja 2020. u Kijevu.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u velikoj akciji na više lokacija u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu uhapsili su danas pet pripadnika škaljarskog klana –D.B. iZ.P. iz Podgorice,M.B. iz Danilovgrada,N.K. iz Berana, sa prebivalištem u Baru i KotoraninaD.D. Oni se terete da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužiovaSaše Čađenovića,policijske rukovodioce i službenikeZorana Lazovića,Petra LazovićaiIvana Đokovića.

Prema informacijama Pobjede, kriminalna grupa je planirala i da fizički napadne i nanese teške tjelesne povrede sutkinji Biljani Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.

Prema saznanjima Pobjede, kriminalnu grupu su još septembra 2020. godine formirali Stefan Đukić-Mandić Emil Tuzović, visokorangirani članovi škaljarskog klana koji se nalaze u zatvoru u Ukrajini, osumnjičeni za pokušaj ubistvaRadoja Zvicera, jednog od vođe kavačkog klana, maja 2020. godine u Kijevu.

Plan je bio da se, nakon najavljivane smjene čelnika Specijalnog tužilaštva, Katnić, Čađenović, kao i policijski fukcioneri Lazovići i Đoković likvidiraju u više istovremeno planiranih akcija.

Monstruozni plan smišljen je još u oktobru prošle godine, a grupa se pripremala da nakon 17. febrauara, kada je bila prvobitno najavljena smjena čelnika SDT-a obavi pakleni posao.

Prema informacijama Pobjede, osim planiranje više teških krivičnih djela, ova kriminalna grupa je imala namjeru da, preko određenih osoba u Vladi Crne Gore, uz pritisak i podmićivanje, ,,izdejstvuje“ što hitniju smjenu vrha Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja. U cilju dogovora i ostvarivanja kontakata sa jednim funkcionerom iz Krivokapićevog kabineta, koristili su kriptovane telefone i spoeciujalnu aplikaciju koju je teško pratitiu.

Zahvaljujući saradnji sa Europolom, crnogorski istražitelji su uspjeli da prate komunikaciju i preduprijede monstruozni plan likvidacije vrha tužilaštva i policije, nezabilježen u crnogorskoj istortiji.

Uhapšeni pripadnici škaljarskohg klana biće uz krivičnu prijavu tokom popodneva privedeni tužiocu, koji će se odrediti o pritvorskoj mjeri.

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:59h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:16h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:02h

Skip to content