Todorović: Da nametnemo svoj ritam, nećemo potcijeniti protivnike

Radio Titograd

11.08.2021, 13:26h

< 1 min

Todorović vjeruje u prolaz / – kscg

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra počinje pretkvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, a rivali na ovom turniru biće im Danska i Island.

Reprezentativac Marko Todorović poručuje da crnogorski košarkaši spremno dočekuju, ovaj turnir, te da su zadovoljni kako je protekao pripremni period.

– Što se tiče priprema, zadovoljni smo urađenim. Za protivnike se spremamo, već smo ih upoznali i kroz utakmice ćemo vidjeti jesmo li pripremili sve kako treba – kazao je Todorović.

On ističe da se protivnici nikako ne smiju potcjenjivati.

– Moramo ih ozbiljno shvatiti, sve protivnike. Uradićemo što je do nas, odradili smo skauting. To su ekipe koje igraju sa mnogo posjeda, vrlo brzu košarku, ali mi ćemo pokušati da uspostavimo neki naš ritam utakmice koji nam više odgovara. Pokušaćemo da vidimo gdje je naša prednost, ako je to u reketu igraćemo preko centara. Danska ima izuzetno brze igrače, dok u Islandu ima jedan malo viši centar koji je sporiji. Ipak i oni igraju brzo sa dosta šuteva – naveo je Todorović.

Islanđani su kompletni, dok naša reprezentacija i ekipa Danske nastupaju u izmijenjenim sastavima.

– Nije jednostavno igrati uvijek sa različitih 12 igrača, ali svi imamo iste uslove, kako je nama, tako je i drugim reprezentacijama. Nećemo o tome da mislimo, već da gledamo kako što bolje da se spremimo i da to izgleda kao da smo cijelu godinu zajedno, iako znamo da to ne može biti tako, ali trudićemo se da to izgleda kako treba – zaključio je Todorović.

Crna Gora prvi meč na turniru igra protiv Isladna 12. avgusta od 20 sati u „Bemaks areni”.

 

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 19:49h

Skip to content