Tadić: Borba za kuće u najugroženijim područjima Nikšića

Radio Titograd

16.08.2021, 14:23h

< 1 min

U nikšićkoj opštini 26 dana bukte požari na brojnim područjima, a od jutros je vatra zahvatila i nepristupačni teren u blizini mjesta Prenka u seoskoj mjesnoj zajednici Golija.

Komandir lokalne Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić, rekao je agenciji MINA da su vatrogasno-spasilačke ekipe danonoćno na terenu i da se bore da sačuvaju kuće od vatrene stihije na najugroženijim područjima.

– Brojne su lokacije na području nikšićke opštine na kojima bukte požari ili su već ugašeni, od kojih je 90 odsto namjerno izazvano. Još ne uspijemo da u potpunosti ugasimo požar na nekoj od lokacija, a bukne drugi na drugom području oštine- rekao je Tadić.

Vatrogasci-spasioci, kako je kazao, dežuraju na najugroženijim područjima kako bi spriječili da se požari ponovo primaknu domaćinstvima.

Tadić je podsjetio da je jučerašnji dan bio više nego dramatičan, jer su vatrogasci u posljednjim trenucima spašavali kuće, uz nemjerljivu pomoć Aviohelihopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP, Vojske, mještana i organizovanih građana.

– U selu Klenak spašene su kuće Orbovica, Lučića, Pejovića, u Počekovićma kuće Šekarića, Perišića, u Srnom dolu Gardaševića i Stevovića, u Trepčima Đapića i Pejovića, u Broćancu Vujovića, Nikolića i Gardaševića, a u Podvrši Kilibarda- naveo je Tadić.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, kako je kazao, danonoćno čine sve što je u njihovoj moći.

– Svi požari su i dalje aktivni i molimo građane da se čuvaju, jer je velika opasnost od promjenljivog pravca vjetra koji vrlo brzo prenese plamen- upozorio je Tadić i pozvao mještane da odmah prijave čim uoče nove požare.

Požari su, od prije nekoliko dana, aktivni i u Grahovu, Macavarama, Bratogoštu, Pilatovcima, Vraćenovićima, Pustom Liscu, Bršnu, Broćancu, Bijelim Poljanama, Ublima Čevskim, Zagradu, Barama Budoškim.

 

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 14:04h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:36h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:32h

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:17h

Skip to content