Suve slavine na 40 stepeni: Podgoričko naselje Murtovina ostalo bez vode

Radio Titograd

16.08.2021, 07:16h

2 min

Foto: Dan

Kako je na četrdeset stepeni živjeti bez vode znaju najbolje stanovnici Ulice Generala Sava Orovića u podgoričkom naselju Murtovina.

Njima česme služe samo za ukraj jer do 17 časova sa njih voda bukvalno kaplje, a već kasnije slavine su potpuno suve. U ranim jutarnjim satima pune se bidoni koji “krase” svaku terasu.

Očekivali su mještani da će sa rekonsturkcijom ulice biti završena i vodovodna mreža, ali to se nije desilo, stoga pozivaju Vodovod da reaguje, jer više ne mogu da žive bez vode.

– Sve što radimo završavamo u periodu od jedan uveče do 12 časova. Tada vode imao, ali je pritisak slab. Skoro su radili ulicu. Provukli samo kanalizacione cijevi, ali nijesu napravili ni vodu ni atmosfersku kanalizaciju, koja je ovdje prijeko potrebna jer je ulica zimi pod vodom. plavi. Ne znam šta misle i šta rade, ali ne rade dobro. Rekli su nam da će poslije njih doći druga firma koja radi vodovod, pa će ponovo da prekopavaju i tako– rekla je Ranka Vukadinović.Danijela Šišević ističe da veš mašina ne može da radi.

– Kada ima vode pritisak je baš loš. Na 40 stepeni živjeti bez vode je jako teško. Ne možemo se ni istuširati. Mašine ne možemo da upalimo. Što ugrabimo da završimo ujutro završili smo. Popodne ništa ne može da radi – navodi Šišević.

Vera Vujović kaže da su se nadali da će riješiti problem vodosnabdijevanja poslije rekonstrukcije ulice, ali su se razočarali.

– Kod nas voda bukvalno kaplje iz česme, a da se okupamo ili naspemo čašu vode, to je malo teže. Grabimo da naspemo bidone ujutro dok još ima i malo vode. Bez hrane nekako se može ali bez vode nikako. Svako nam je ljeto isto. Nadali smo se da ćemo sa rekonsturkcijom dobiti bolji pritosak, ali sve je isto. Od 17 sati vode uopšte nemam – kaže Vujović.

I Aleksandra Radenović ističe da ujutro grabe da što više poslova završe jer tada vode ima makar malo.

– Naveče kapi vode nemamo. Punimo bidone, kupujemo vodu za piće, izjutra palimo mašine… Ovako nam je svako ljeto. Dok su radili kanalizaciju mogli su i vodovod napraviti – ističe Radenović.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 21:12h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 20:29h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 20:23h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 19:34h

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 19:01h

Skip to content