Strugar: Ne očekujem incidente na Cetinju

Radio Titograd

12.08.2021, 09:15h

2 min

Komunikolog Miodrag Strugar kazao je da ne strahuje od mogućih sukoba na Cetinju 4. septembra, za kada je zakazano ustoličenje mitropolita Joanikija. Kaže da ga ne bi iznenadilo da se odustane od tog čina na Cetinju, ističući kako ga cjelokupna atmosfera podsjeća na početak devedesetih godina prošlog vijeka.

On je u Pregledu štampe u Jutarnjem programu TVCG ocijenio da mediji pišu kao da je ratno stanje u Crnoj Gori, te da je legitimno mišljenje da je dolazak Porfirija na Cetinje jedan od pokušaja poniženja naše zemlje.

“Jedno od tumačenja koje je skroz legitimno da je to obilježavanje teritorije, da Crkva koja je jedna od pobjednica na prethodnim izborima iz avgusta 2020. hoće da i tim činom pokaže da baš na Cetinju se to obavi. Mnogi će protestovati povodom toga, a to neće biti samo i u vezi samo sa postavljanjem Joanikija za mitropolita, nego i vjerovatno će protesti imati sa Temeljnim ugovorom, sa otuđenjem crnogorske sakralne kulturne baštine koja je sada vlasništvu SPC. Tako da ćemo biti zanimljivo i sve podsjeća na početak 90-ih godina”, rekao je Strugar.

Navodi da se sa raznih strana priča o nemirima, počev od vlasti koja plasira tu priču kako bi odgovorili dobar dio građana da ne odu na Cetinju tog dana.

“Iz opozicije jer njima odgovara ta priča, ali mislim da će dobar dio građana, ne samo građana Cetinja, već i Crne Gore doći da protestuje, i to je legitimno pravo. Ne očekujem sukobe, čak me ne bi iznenadilo da se odustane od tog čina na Cetinju i da se na drugačiji način to završi”, rekao je Strugar.

Komentarišući popis stanovništva, najavljeno odgađanje, te reakcije DF-a, Strugar kaže da je priča o toj temi prisutna od samog formiranja Vlade Crne Gore.

“Znamo zašto DF na tome insistira. Oni žele da na tom popisu vode kampanju da na tom popisu bude što više ljudi koji će se izjasniti kao Srbi”, rekao je Strugar, navodeći da se svi u Crnoj Gori ponašaju kao da će biti izbora.

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 14:10h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 14:04h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:44h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:36h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:32h

Skip to content