Situacija u Katunskoj nahiji veoma izazovna

Radio Titograd

14.08.2021, 12:55h

2 min

Foto: Prijestonica Cetinje

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović rekao je da je situacija u Katonskoj nahiji i dalje veoma izazovna i da vatrogasci gase požare u mjestima Meoca, Kobilji Do, Prentin Do, Ubla Čevska, Bijele Poljane, Tisovac, Pusti Lisac.

“Vjetar i nepristupačan je teren otežavaju nam posao. Dosta kuća je ugroženo. Sve ekipe su na terenu 24 sata i uradićemo sve da spriječimo dalje širenje požara“, rekao je Ćećanović.

On je naveo da sumnja da su neki požari podmetnuti, jer im se dešavalo da ugase požar, a da ih mještani poslije pola sata zovu da ih obavijeste da ponovo gori u njihovom mjestu.

“Susrijeću se i sa situacijom lažnog prijavljivanja požara, pa je apelovao na građane da to ne čine, jer osim iscrpljivanja vatrogasaca i povlačenja sa terena gdje gase požare, može se desiti da pomoć ne stigne do onih kojima je zasta potrebna”, kaže se u saopštenju.

Foto: Prijestonica Cetinje Foto: Prijestonica Cetinje

Ćećanović se zahvalio na pomoći kolegama iz Nikšića, Kotora, Herceg Novog, Budve i Podgorice, Avio-helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore, a posebno Direktoratu za zaštitu i spšavanje sa kojima imaju izuzetnu saradnju.

Cetinjskim vatrogascima po 200 eura

Inače, Prijestonica Cetinje nagradiće sa po 200 eura pripadnike Službe zaštite i spašavanja koji već danima gase brojne požare na teritoriji opštine, najavio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan nakon obilaska vatrogasaca u Katunskoj nahiji.

Foto: Prijestonica Cetinje Foto: Prijestonica Cetinje

Na tom području aktivno je više požara, a cetinjskim vatrogascima u gašenju, osim kolega iz drugih opština, pomaže Vojska Crne Gore sa dva helikoptera i Direktorat za zaštitu i spašavanje sa jednim avionom.

„Kao i uvijek, cetinjski vatrogasci su na visini zadatka i ulažu maksimalne napore da se zaustavi širenje vatre na prostoru koji je razruđen i na pojedinim mjestima nepristupačan. Trenutno su požari pod kontrolom, a najvažnije je da su kuće kojima se požar približavao za sada bezbjedne“, kazao je Kašćelan.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 21:12h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 20:29h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 20:23h

Titogradske vijesti, top2

03.02.2023. u 19:34h

Titogradske vijesti, top1

03.02.2023. u 19:01h

Skip to content