Sezona u Herceg Novom iznad svih očekivanja

Radio Titograd

15.08.2021, 07:20h

< 1 min

Foto:RTCG

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić saopštio je da je budzet grada za ovu godinu projektovan skoro 16 miliona eura, a ostvarenje je trenutno 60 odsto.

On je za Dan kazao da, uzimajući u obzir činjenicu da je pandemija korona virusa pogodila sve pore društva, za sada mogu biti zadovoljni trenutnim ostvarenjem budžeta, a zadovoljni su, navodi, i ostarenjem turističke sezone.

“S obzirom na to da u ovom trenutku u Herceg Novom boravi gotovo 40.000 gostiju, moram istaći zadovoljstvo ovom turističkom sezonom. Aktivnosti koje su u prethodnom periodu sprovodili Vlada i Opština na promociji turizma urodile su plodom i u ovom momentu imamo sezonu koja je na nivou od nešto preko 90 odsto u odnosu na 2019. godinu, što je premašilo naša očekivanja”, rekao je Katić.

U ovom trenutku u Crnoj Gori je, kaže on, najfrekventniji granični prelaz Sitnica, preko kojeg dolazi veliki broj gostiju iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

“Tome je umnogome doprinijelo i ukidanje naplatne rampe na putu Trebinje–Herceg Novi u maju ove godine, što je samo jedan pokazatelj da su se stvari kada je u pitanju odnos Vlade prema Opštini Herceg novi pomjerile sa mrtve tačke”, naglašava Katić i ističe da je javna tajna da je Herceg Novi trpio unazad više od dvije decenije zbog statusa “opozicionog grada”.

Kada je, kaže on, stupio na mjesto predsjednika Opštine 2017. godine, dočekala ih je ista stvar: dopisi i pozivi ministarstvima uglavnom su ostajali neodgovoreni, iako je grad imao goruće probleme.

“Pasivnost bivše Vlade i ministarstava uticala je znatno da se neki problemi provlače godinama, iako su vrlo lako rješivi kada postoji volja za to. Smjenom državne vlasti, došlo je i do promjene, tačnije zaokreta, u odnosima Vlade i Opštine Herceg Novi”, naglašava Katić.

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:59h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:16h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:02h

Skip to content