SD Pljevlja: U mandatu Hrapovića odobreno 17 specijalizacija

Radio Titograd

16.08.2021, 17:53h

< 1 min

Prethodna vlast i resorno ministarstvo i te kako je imalo sluha za potrebe pljevaljske bolnice i radilo u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite svih građana i građanki tog grada, pa je od decembra 2016. pa do 2019. godine Ministarstvo zdravlja, na čijem čelu se nalazio dr Kenan Hrapović, odobrilo 17 specijalizacija za pljevaljsku bolnicu, napominju u SD Pljevlja.

Reagujući na izjave direktora pljevaljske bolnice, dr Saša Grbović, koji je istakao da toj zdravstvenoj ustanovi fali 17 ljekara, u SD Pljevlja napominju da je od 2016. pa do 2019. godine Ministarstvo zdravlja odobrilo 17 specijalizacija za pljevaljsku bolnicu na čijem čelu se tada nalazio dr Erduan Lalović.

– Na četiri dodijeljene specijalizacije, i to anesteziologija, urologija, epidemiologija i infektologija, niko se nije javio. Cijenimo i da javnost treba da bude upoznata sa sljedećim. U mandatu ministra Hrapovića, za bolnicu u Pljevljima, dodijeljene su sljedeće specijalizacije: dvije iz anesteziologije, dvije iz opšte hirurgije, tri iz ginekologije, dvije iz interne medicine, po jedna iz ortopedije, oftalmologije, psihijatrije, neurologije, kliničke biohemije i pedijatrije, kao i dvije iz radiologije. Dva radiologa i jedan anesteziolog su već počeli raditi nakon završene specijalizacije, dok se u ovoj godini završavaju specijalizacije iz psihijatrije, neurologije i ginekologije. Sve ostale dodijeljene specijalizacije biće završene do 2024. godine. Osim navedenog, dodijeljene su i subspecijalizacije iz kardiologije, endokrinologije, gastroenterologije, nefrologije i neonatologije- objašnjavaju u SD-u.

Prema njihovim navodima, prethodna vlast i resorno ministarstvo koje je vodio Lalović imalo je sluha za potrebe pljevaljske bolnice i radilo u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite sugrađanki i sugrađana, a pitanje je, kako su naveli u reagovanju, da li se isto može reći za novo rukovodstvo.

 

Autor:radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 19:49h

Skip to content