Rekonstruisano pet bulevara u Podgorici

Radio Titograd

14.08.2021, 13:08h

2 min

Foto:PG Biroo

U Podgorici je rekonstruisano pet gradskih bulevara u dužini od 5,34 km, ukupne vrijednosti 1.659.493,90 eura, saopšteno je iz PG Biroa.

Glavni grad Podgorica uspješno realizuje projekat rekonstrukcije i sanacije svih značajnih saobraćajnica u našem gradu.

“Nakon što Moraču i Milenijum ostavimo za nama, prostire se širok bulevar Ivana Crnojevića, nedavno rekonstruisan i uređen cijelom dužinom. Gradsko preduzeće Putevi izvelo je radove na njegovoj sanaciji ukupne vrijednosti oko 500.000 eura. Kao rezultat posvećenog rada kolega iz Komunalnih usluga, Zelenila, Agencije za stanovanje i Čistoće, dobili smo još jednu lijepu i funkcionalnu saobraćajnicu, sa novom rasvjetom, mobilijarom i uređenim fasadama”, navode u saopštenju.

Kako su istakli, tokom prošle godine u potpunosti je rekonstruisana jedna strana Cetinjskog puta u dužini od 650 metara, čime je jedna od najvažnijih i najreprezentativnijih saobraćajnica u glavnom gradu dobila novi izgled.

Takođe, navode, zasađen je drvored od 125 platana na potezu koji je veoma frekventan i koji građani svakodnevno koriste za šetnju i rekreaciju. Osim toga, gradsko preduzeće Komunalne usluge ugradilo je savremene LED svjetiljke, čime su zamijenjene zastarjele, energetski neefikasne svjetiljke.

“Bulevar Josipa Broza Tita na Starom aerodromu uređen je u skladu sa potrebama građana koji žive u tom dijelu grada, koji se ubrzano i veoma dinamičnim tempom razvija. Tokom prethodnog perioda završeni su radovi na sanaciji asfaltnog kolovoza Bulevara Josipa Broza Tita – od raskrsnice sa Ulicom Admirala Zmajevića do raskrsnice sa Ulicom pilota Cvetkovića i Milojevića, vrijednosti 100.000,00 eura, kao i radovi na sanaciji dijela Bulevara Josipa Broza Tita, od ulice Zmaj Jovine do Ulice Admirala Zmajevica i od Aerodromske ulice do kružnog toka kod Vatrogasnog doma, vrijednosti 73.066 eura”, naglasili su iz PG Biroa.

Bulevar Mihaila Lalića, kako kažu, zagrljen krošnjama Tološke šume i novog parka posvećenog Đorđu Balaševiću, nosi posebnu vrijednost kao omiljeno mjesto za duge šetnje, ali i vožnju biciklom.

“Gradsko preduzeće Putevi završilo je temeljnu rekonstrukciju Bulevara Mihaila Lalića, u dužini od 1.300 metara, te je vrijednost ovih radova iznosila 400.000 eura. Pored toga, obnovljene su stare česme, posađeno drveće i postavljen novi mobilijar”, ističu iz PG Biroa.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, poznat po širokim ulicama, raskošnim krošnjama, mnogim parkovima, ukrašen cvijećem, klupama, spomenicima, biciklističkom stazom, kako ističu, važan je dio turističke i kulturne ponude Podgorice.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da se ovaj podgorički bulevar više puta našao u izboru 49 najmagičnijih svjetskih ulica. Rekonstruisan je u dužini od 1,6 km, čime su građani glavnog grada dobili još ljepšu i moderniju saobraćajnicu”, navode u saopštenju.

Vrijednost ove investicije je, kako kažu, premašila 570.000 eura.

“Gradsko preduzeće Zelenilo je sadnjom 101 odrasle sadnice drveća i postavljanjem novog mobilijara dodatno oplemenilo ovaj bulevar i pružilo više mogućnosti za uživanje i odmor. Glavni grad Podgorica nastaviće da radi na uređenju svih gradskih i prigradskih saobraćajnica, kako bi izgled našeg grada bio još ljepši i život naših sugrađana kvalitetniji”, zaključuju iz PG Biroa.

 

Izvor:RTCG

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:59h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:16h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:02h

04.01.2023. u 12:59h

04.01.2023. u 12:59h

Skip to content