Poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno”Fatmir Đeka: Ovakvo šovinističko orgijanje davno nije viđeno u CG

Radio Titograd

15.08.2021, 18:21h

< 1 min

Poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” i lider Demokratske partije Fatmir Đeka osudio je šovinističko skandiranje koje se, navodno, dogodilo u Tivtu.

“Odavno ovakvo šovinističko orgijanje i govor mržnje nijesu viđeni u Crnoj Gori. Odavno kao Albanci nijesmo doživjeli ovakav primitivizam i sramotu u državi koja se diči veoma dobrim međunacionalnim i međuvjerskim odnosima”, rekao je Đeka.

Stoga, poručuje on, “očekujemo da državni organi odmah djeluju, utvrde činjenice i da učesnike ovog divljačkog pira privedu k poznaniji prava.”

“I da one koji nijesu odavde, a otvoreno su pozivali na nasilje, i kojih je, čini se većina na snimku, kazne i koliko danas protjeraju iz ove države. Zahtjevamo da se o ovom skandaloznom incidentu izjasni lokalna vlast u Tivtu i partije vladajuće većine na državnom nivou koja je ranijom relativizacijom sličnih postupaka uticala da imamo ovakav ogavan nacionalistički pir u Boki i u našoj zemlji”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, mislimo da niko ne smije da otćuti ovu sramotnu epizodu koja je nanijela veliku štetu evropskom imidžu Crne Gore, a da će on, bar djelimično biti povraćen, tek kada državni organi saopšte što su konkretno ovim povodom uradili.

“Mi ćemo svakako budno pratiti njihov posao i prema tome se nedvosmisleno odrediti”, zaključio je Đeka.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:09h

Skip to content