Pivara „Trebjesa“ je Upravi policije donirala četiri alkometra i 3.000 osvježivača vazduha sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“: Alkohol i volan ne idu zajedno

Radio Titograd

11.08.2021, 15:25h

2 min

Uprava policije zajedno sa Pivarom „Trebjesa“ već 13 godina realizuje kampanju „Kad pijem ne vozim“ sa ciljem podizanja svijesti prvenstveno vozača ali i šire javnosti da alkohol i volan ne idu zajedno.

-Kampanja „Kad pijem ne vozim“ počinje sjutra i trajaće do kraja avgusta, tačnije od 12. do 31. avgusta a ona će pored preventivnog imati i represivni karakter. Preventivne aktivnosti će se ogledati kroz emitovanje spota edukativnog sadržaja, postavljanje reklamnih sadržaja na bilborde pored frekventnih saobraćajnica, gostovanja u radio i televizijskim emisijama i kroz raspodjelu 3.000 osvježivača vazduha „jelkica“ sa logom kampanje, učesnicima u saobraćaju-navode iz Uprave policije.

image

Foto: UP

Pivara „Trebjesa“ je Upravi policije donirala četiri alkometra i 3.000 osvježivača vazduha sa porukom kampanje a koje će službenici policije podijeliti vozačima prilikom redovnih kontrola saobraćaja.

Pored preventivnih aktivnosti u okviru kampanje, službenici saobraćajne policije svakodnevno će preduzimati i represivne aktivnosti – kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača, naročito vozača autobusa.

Službenici saobraćajne policije vršiće pojačanu kontrolu prisustva alkohola u organizmu kod vozača, u gradskim područjima i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima, sa posebnim osvrtom na popodnevne časove, kao i na lokacijama koje se nalaze u blizini noćnih klubova i posjećenijih ugostiteljskih  objekata.

-Donacijom alkometara želimo da doprinesemo masovnijem testiranju vozača, boljoj prevenciji i većoj sigurnosti u saobraćaju. Zajedno sa prethodnim donacijama, Pivara je do sada ukupno 42 alkometra namijenila za Upravu policije, doprinoseći i na taj način krajnjem cilju kampanje – većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.-saopštila je Natalija Đordan, menadzer korporativnih poslova u Pivari „ Trebjesa“.

 

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 19:49h

Skip to content