Osmani prihvatila avganistanske izbjeglice: Kosovo najbolje zna šta znači biti protjeran

Radio Titograd

15.08.2021, 22:11h

< 1 min

Foto: Fejsbuk

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je da je dala saglasnost povodom zahtjeva za privremeno utočište Avganistanaca, dok ne bude uređena dokumentacija o imigracionim vizama u SAD.

Ona je na Fejsbuku, povodom američkog zahtjeva za privremeno utočište Avganistanaca, istakla da je po tom pitanju u julu kontaktirao ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet kada mu je, kaže, bez ikakvog oklijevanja i uslovljavanja, dala saglasnost za, kako je rekla, humanitarnu operaciju.

Osmani kaže da je to bio zahtjev SAD da ovo pitanje ostane povjerljivo iz bezbjednosnih razloga i procesa evakuacije avganistanskih državljana iz Avganistana.

– Nevini civili su sada na meti talibana, samo zato što su stali na stranu naših saveznika, na stranu mira i demokratije, na stranu ravnopravnosti i pravde- napisala je Osmani na Fejbuku.

Navodi da je Vlada Kosova, odmah nakon zahtjeva i rasprave o institucionalnom sporazumu, “formirala radnu grupu koja se bavi organizacionim pitanjima zajedno sa našim američkim partnerima”.

– Niko bolje od Kosova ne zna šta znači biti protjeran i nasilno uklonjen sa mjesta na kojem ste odrasli- poručila je Osmani.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:22h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 15:18h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 14:10h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:44h

Skip to content