Novinarka Vijesti dobila policijsku pratnju i zaštitu

Radio Titograd

15.08.2021, 09:07h

2 min

Novinarki ND Vijesti Jeleni Jovanović dodijeljena je 24-časovna policijska pratnja i zaštita.

Bezbjednosne službe su nedavno obavijestili Društvo profesionalnih novinara Crne Gore da rade procjenu bezbjednosti Jovanovićeve.

Jovanović je i ranije imala policijsku pratnju i više puta je bila na meti prijetnji zbog čega je policija obezbjeđivala.

Jelena Jovanović je nedavno podnijela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog za dva ubistva Maria Miloševića i advokatice Natalije Karadžić, nakon što joj je advokatica na službenu e-mail adresu dostavila pismo koje je nazvano “reagovanje”, a u kom je navedena i informacija gdje stanuje.

U dopuni krivične prijave podnijete policiji, Jovanovićeva je napisala da je iz medija saznala da je Karadžićeva protiv nje podnijela krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja, navodeći da tim trikom u vezi sa retorzijom advokatica pokušava da smanji ozbiljnost prijetnji koje uporno nastavlja.

Zatražila je od nadležnih da utvrde da li Karadžićeva na njenu štetu čini krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u produženom trajanju, u saizvršilaštvu, s umišljajem: “Ili evenutalno krivično djelo ozbiljna prijetnja po moj život i zdravlje, progon, ucjena kako ne bih pisala tekstove i radila svoj posao, eventualnoj iznudi u istom smislu, reketu ili zastrašivanju svjedoka krivičnog djela za koje je osumnjičen njen klijent Mario Milošević…”

Novinarka, koja je svjedok ubistva za koje tužilaštvo sumnjiči Miloševića, navode iz “reagovanja” protumačila je kao ozbiljne prijetnje i pokušaj zastrašivanja i diskreditacije, jer su oni sadržali i informaciju o tome gdje stanuje, a koja nije javna, a koju je prilikom objavljivanja navoda o krivičnoj prijavi koju je podnijela advokatica Karadžić objavio i jedan medij.

Podgoričanin Mario Milošević saslušan je prije devet dana u podgoričkom Višem sudu povodom krivične prijave koju je zbog straha da joj je ugrožena bezbjednost, protiv njega podnijela Jovanovićeva.

Saslušanje Miloševića povodom prijave je dogovoreno u zgradi Višeg suda jer po zakonu njegovom davanju iskaza mora prisustvovati predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Nadležni nisu saopštili šta je Milošević kazao tokom saslušanja.

Zbog prijetnji Jovanovićevoj nije reagovao niko iz Vlade Crne Gore a oglasio se poslanik Demokrata Vladimir Martinović, koji je napisao da očekuje da će odgovorni snositi adekvatne posljedice “kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali”.

Izvor:Vijesti.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 14:10h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 14:04h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:44h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:36h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:32h

27.01.2023. u 18:41h

27.01.2023. u 18:41h

Skip to content