Milić: Epidemiološka situacija u Budvi kompleksna

Radio Titograd

14.08.2021, 17:12h

2 min

U Budvi trenutno boravi gotovo 70 hiljada registrovanih gostiju, što je na nivou od 94 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, podaci su Turističke organizacije tog grada. I dok su turistički poslenici zadovoljni, zdravstveni radnici napominju da je epidemiološka situacija u Budvi kompleksna.

Dok turistički poslenici zadovoljni trljaju ruke, zdravstveni radnici su zabrinuti jer je metropola crnogorskog turizma na drugom mjestu po broju novooboljelih na teritoriji Crne Gore.

“Situacija epidemiološka u Budvi je trenutno kompleksna, testiramo izuzetno veliki broj ljudi. Obično radimo, otprilike prosječno da kažem da je to oko 100 brzih testova dnevno u kovid ambulanti, radimo oko 50 pcr testova za pacijente, a pored svega toga radimo i otprilike u prosjeku oko 150 pcr testiranja, besplatnih za turiste kojima je potreban test za povratak u svoju zemlju”, kazala jeza RTCG direkotrica Doma zdravlja Budva, Anđela Milić.

Prvi čovjek Budve ne spori da je situacija kompleksna, ali je zadovoljan što je u tom gradu skoro 70 hiljada turista.

“Vi znate da ovaj grad i čitavo crnogorsko primorje živi isključivo od turizma. Mi smo imali jednu propalu i propuštenu sezonu, prošlogodišnju 2020, i egzistencija građana je nešto što je bilo prioritet. I mislim da je Vlada donijela dobru odluku da otvori granice jer kada nemate mogućnost da pomognete građanima kao što su to radile razvijene evropske zemlje, prosto ste morali ljudima dozvoliti da rade i to je neđe cijena koja će se morat platiti. Sve ove mjere koje su donošene, one su minorne. Prosto morate ponekad i rizikovati”, istakao je predsjednik Opštine BudvaMarko Carević.

U Budvi trenutno boravi gotovo 70 hiljada registrovanih turista, što je na nivou od 94 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, podaci su turističke organizacije tog grada.

“Od tog broja skoro 17 hiljada je u hotelskom smještaju i čak u hotelima možemo konstatovati da je oko 5 posto više u odnosu na 2019, ostatak je u privatnom smještaju i sigurno da ti podaci govore o tome da zaista jeste u ovom periodu u Budvi špic sezone”, kazala jedirektorica TO Budva,Maja Liješević.

Od ponedjeljka budvanskim zdravstvenim radnicima pomagaće kolege iz drugih crnogorskih gradova. Oni će biti angažovani u kovid ambulanti.

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content