Mandić: Jadni su Krivokapićevi izgovori za popis i Temeljni ugovor

Radio Titograd

12.08.2021, 11:13h

< 1 min

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da su jadni izgovori crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za najavljeno odlaganje popisa stanovništva i nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

– Ako smatra da je problem što nije donešen Zakon o popisu, a njegov tekst je bio spreman još u martu, neka ga Vlada dostavi Skupštini, Demokratski front će prekinuti bojkot i glasati za njegovo usvajanje. On, međutim, to ne želi, već želi da odloži popis na kojem bi se znatno više građana izjasnilo da su Srbi. Popis mora da se održi jer nam je neprihvatljivo da nema popisa. Prije ćemo smijeniti ovu Vladu, nego što ćemo dozvoliti da se popis ne održi – rekao je Mandić u jutarnjem programu TV Pink.

Govoreći o nepotpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom lider DF-a kaže da Krivokapiću niko ne vjeruje i da se više ne zna šta je on poslao Patrijaršiji u Beograd.

– Skandal koji je napravio odlazeći u Patrijaršiju i nepotpisivanje Temeljnog ugovora, pretvorio je od gotovine u veresiju. Bojim se radi o novom Krivokapićevom potezu kojim želi da ovaj važan ugovor uopšte ne bude potpisan. Nepovjerenje je veliko. Plašim se da će odustati od svakog teksta koji bi bio prihvatljiv za naše arhijereje -rekao je Mandić.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content