Krivokapić: Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore, pozivam Tužilaštvo da reaguje

Radio Titograd

15.08.2021, 17:14h

2 min

Predsjednik Vlade Crn Gore Zdravko Krivokapić reagovao je na autorski tekst savjetnika predsjednika Crne Gore za Pobjedu u kom se navodi da je “dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju”.

Reagovanje premijera prenosimo integralno.

“Savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore, i svako malo je u središtu nečega što zakon tretira kroz krivično zakonodavstvo. Sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane su Ustavom CG, ali Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava. Pod krinkom slobode govora otvoreno se miješa u rad policije i njene Ustavne nadležnosti.

Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka. Sve službe bezbjednosti se, za razliku od vremena Veljovića, sada striktno drže Ustavnih odredbi i posvećene su zaštiti Ustavnog poretka i stabilnosti države.

Veljović nije običan građanin Crne Gore, on je savjetnik predsjenika države pa se moze shvatiti da predsjednik CG preko svog savjetnika poziva građane na etničke sukobe. Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsjednika države Mila Đukanovića je sramotno i opasno. Manir po kom Đukanović iz svakog skandala izlazi čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega je stvar prošlosti. Nema više nikoga i ničegaa iza koga ili čega se on može sakriti, pa ni od krivične odgovornosti.

Ograđivanje Demokratske partije socijalista, je, zapravo pravo razotkrivanje trojstva Veljović-DPS-komitske i druge organizacije koje se konstantno služe Veljovićevom retorikom. Uzaludan je pokušaj DPSa da sebe prikaže “čistom” u namjeri dizanja tenzija i pokušaju da zaoštre situaciju kada nema čak ni njihove pristalice koja nije svjesna da stoje iza svega, a vjerujem, svakog časnog čovjeka je sramota od partije kojoj je vjerovao.

Kada sam nedavno kazao da Veselin Veljović organizuje i rukovodi grupom izgrednika koji sebe zovu komitama, Veljović je tvrdio suprotno. Juče je osvanuo snimak koji potvrđuje svaku moju riječ i na kom se vidi da je Veljović “gazda” komitskog skupa. Kao predsjednik Vlade, bivšeg direktora Uprave policije, a sadašnjeg savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića upozoravam da njegovi pipci ne dopiru više do ijedne službe, ali da službe imaju sve podatke koji su im potrebni za čuvanje reda i mira.

Želim da vjerujem da će Vrhovno državno tužilaštvo, kao institucija zadužena za zaštitu Ustava i zakona naše zemlje, djelovati profesionalno i pravdoljubivo, ne podanički ili dogovorno, iako je riječ o miljeniku i miljenicima bivšeg režima”, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

04.02.2023. u 23:05h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 22:59h

Titogradske vijesti, top1

04.02.2023. u 22:33h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:58h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:55h

Titogradske vijesti, top2

04.02.2023. u 21:42h

Skip to content