Krivokapić: Ako se popis svodi na to ko je Srbin, a ko Crnogorac definišimo ga kao referendumsko pitanje

Radio Titograd

13.08.2021, 14:24h

< 1 min

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je najlakše donijeti Zakon o popisu, ali da u organizacionom i kadrovskom dijelu postoje mnogi problemi. Donijeti zakon je, kako je naveo, lako, a sprovesti popis je, dodaje, procedura koja traži vrijeme i brojne preduslove.

“Za popis treba vrijeme i ne treba zanemariti činjenicu da iz dana u dan raste broj zaraženih, i kakva će biti epidemiloška situacija”, kazao je premijer i dodao da su zbog pandemije i Srbija i Sjeverna Makedonija odgodile popis.

“Zamislite da pod pritiskom neke politike popis treba obavljati. Popis treba obavljati da bi dobili podatke koji će da nam projektuju budućnost”, naveo je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara u Danilovgradu.

On je kazao da je popis statistika, koju mi nažalost, kako je dodao, pretvaramo u politiku.

“Živimo u periodu kada određene političke sile, prevashodno iskazane kroz lidere pojedinih partija za svaki novi element koji treba da se desi u Crnoj Gori oni prave određenu manipulaciju i pogrešno informišu građane”, poručio je Krivokapić i dodao da priča o svemu onome o čemu bi trebalo da priča Uprava na statistiku.

“Ako se popis svodi na to koje je Srbin ko je Crnogorac dajte da to definišemo kao referendumsko pitanje, a ne kao pitanje koje se tiče statistike i zato sam i reako da je to čisto tehničko pitanje. Nama je dovoljno podjela treba nam pomirenje to se postiže poštovanjem struke”, naveo je Krivokapić.

 

Izvor.RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:09h

Skip to content