Ko je Stefan Đukić koji je planirao likvidacije tužioca, sudije i policijskih funkcionera?

Radio Titograd

13.08.2021, 15:21h

2 min

Ime Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić i Emila Tuzovića iz Podgorice poznati su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi krajem maja prošle godine.

Zvicer je tada izrešetan sa nekoliko metaka u grudi, ali se oporavio nakon operacije.

Sigurne smrti spasila ga je njegova supruga Tamara Zvicer, koja je, prema pisanju tamošnjih medija, istrčala iz zgrade i iz pištolja pucala na napadače i tako ih natjerala da pobjegnu…

Đukić i Tuzović su uhapšeni ubrzo nakon pokušaja likvidacije Zvicera i trenutno se nalaze u zatvoru u Ukrajni.

U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana na čijem se čelu nalazio pokojni Alan Kožar koji je ubijen prošljeg ljeta u Grčkoj.

Barski klan je blizak škaljarskom klanu i Luki Bojoviću.

Za Đukićem je raspisana i crvena potjernaica nakon što je 1. novembra 2019. godine u Baru ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića.

U ovom slučaju protiv Đukića, njegove supruge Danijele, majke Zorice Đurović i polubrata Vuka Lakićevića i još četri osobe vodi se sudski postupak pred Višim sudom u Podgorici.

Predmet sudi sutkinja Biljana Uskoković, koja se prema podacima istražitelja, našla na listi osoba za likvidaciju.

Tuzović je ranije hapšen zbog šverca heroina.

Među uhapšenim škaljarcima našao se i Podgoričanin Zoran Perović, poznat javnosti po optužbama tužilaštva da je jedan od nalogodavaca bombaškog napada na kuću šefa sprovodničke službe spuškog zatvora Saše Burića.

On je početkom maja oslobođen od ovih optužbi, jer sud nije prihvatio dokaze tužilaštva koji su se temeljili na priznanju jednog od okrivljenih koji je dao u uslovima torture.

Stefan Mićić je javnosti poznat kada se našao pod lupom istražitelja kao jedan od organizatora likvidacije Stefana Đukića koji je ubijen 5. Novembra 2013. godine u Baru .

Pokojni Đuić je bio prijatelj pokojnog Armina Muse Osmanagića.

Na Đukića su pucala dvojica muškaraca, nekoliko minuta iza ponoći, dok je parkirao svoj “BMW”.

Egzekutori su iz mraka pritrčali automobilu i na Đukića otvorili paljbu. Obdukcija je pokazala da je mladića pogodilo oko 20 metaka, koji su napravili ukupno 36 ulaznih i izlaznih rana na njegovom tijelu.

Mićić je osuđivan zbog šverca kokaina.

Ime Dušana Boljevića koji je u bjekstvu pominje se u optužnci protiv grupe Janka Vukadinovića koja je planirala likvidaciju srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ova grupa je planirala iubistvo vođe zagoričke grupe Radoslava Gila Stanišića i visokopozicioniranog pipadnika kavčana Slobodana Kašćelana bombom koju im je nabavio upravo Dušan Boljević.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:09h

Skip to content