Katnić: Izanaliziraćemo Veljovićevu izjavu

Radio Titograd

16.08.2021, 10:44h

2 min

Foto:DAN

Izjava savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića da je “dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju” izazvala je juče oštre reakcije.

Veljović je na okupljanje pozvao povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog 4. septembra na Cetinju.

Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić u izjavi za “Dan” kazao je da će izanalizirati izjavu Veljovića, kao i svaku drugu izjavu, kao i ministra policije tim povodom, te ukoliko bude elemenata krivičnog djela iz njihove nadležnosti reagovaće, kao i uvijek.

– Mi ne reagujemo na izjave Veljovića, Markovića i Krivokapića, nego na izjave, odnosno ponašanje i djelovanje koje predstavlja krivično djelo iz Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu. Ukoliko u toj ili bilo čijoj izjavi ili ponašanju bude krivično djelo iz naše nadležnosti, mi ćemo reagovati – kratko je rekao Katnić.

image

Veljović

Foto: Srđan Boljević

Podsjetimo, Veljović je autorskom tekstu, objavljenom u listu Pobjeda kazao da je pravo na mirno i dostojanstveno okupljanje Ustavom i zakonima zagarantovano.

– Aktuelno stanje zahtijeva širi društveni odgovor. Kakvi danas budemo, bićemo za vjekove budućih generacija. Vidimo se na Cetinju- poručio je, između ostalog, Veljović.

Veljović je prethodno snimljen na skupu čiji su učesnici obučeni jednoobrazno u zelene majice sa krstašem na prsima.

Podsjetimo, povodom sporne kolumne bivšeg šefa policije oglasili su se premijer Zdravko Krivokapić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, kao i lider DNP-a Milan Knežević koji je pozvao Katnića da odmah uhapsi Veljovića.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:59h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:16h

Titogradske vijesti, top2

01.02.2023. u 21:02h

Skip to content