Dabović: Sezona u Ulcinju premašila rekordnu 2019.

Radio Titograd

14.08.2021, 10:32h

2 min

Opština Ulcinj je ove godine u epicentru ne samo crnogorskog, nego i regionalnog turizma, što je rezultat promocije i intenzivnog rada lokalnih vlasti, saopštio je Aleksandar Dabović, predsjednik Opštine Ulcinj.

„Ova ljetnja sezona u našem gradu po broju turista je premašila i rekordnu 2019, a sa optimizmom čekamo i računamo na dobru postsezonu“, rekao je predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

On je najavio do kraja godine realizaciju nekoliko značajnijih projekata kao što su uređivanje i valorizacija mikrolokacija u gradu, novu rasvjetu od Štoja do Ade Bojane, izgradnju kanalizacione mreže i nekoliko isključivo lokalno finansiranih projeketa kojima će se u značajnoj mjeri poboljšati život građana i boravak turista.

Predsjednik Opštine Ulcinj je naglasio da je i pored više pokušaja i inicijativa od strane lokalnih vlasti, saradnja sa Vladom izostala.

„Vlada nije imala sluha za potrebe građana Ulcinja, te je ukinula stavku za izgradnju kino sale u našem gradu i pored toga što je još prošle godine urađen projekat, završen tender, potpisan ugovor sa izvođačem i ispunjeni svi drugi potrebni uslovi“, saopštio je Dabović.

Međutim, on je najavio da, bez ozbira što nema podrške Vlade u ovom projektu, gradska uprava će od septembra otpočeti sa njegovom realizacijom preko lokalnog budžeta.

Dabović smatra da je važno što je usvojen Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine, što je kako je to istakao, logičan slijed nakon dugog niza procedura koje su prethodile. Takođe, podsjetio je da je PUP Ulcinj 2017. godine omogućio da se Maslinada stavi pod posebnu zaštitu, a naročito zabranom dalje gradnje i devastacije prostora.

„Opština Ulcinj je finansirala otvaranje i probijanje puteva kroz Maslinadu i stoji na raspolaganju sugrađanima za svu pomoć iz svojih nadležnosti“, poručio je on.

Na kraju iskazao je brigu činjenicom što je i pored pompenzne vijesti da je zemlja vraćena bivšim vlasnicima, kapija na ulazu i dalje poluotvorena i nalazi se pod stalnom stražom od strane nekoliko pripadnika Vojske Crne Gore.

“Toliko o iskrenim namjerama da se prostor vrati Ulcinjanima“, zaključio je predsjednik opštine Aleksandar Dabović.

Podijeli na:

Sport, top2

29.01.2023. u 13:19h

Magazin, top2

29.01.2023. u 12:52h

30.12.2022. u 05:24h

30.12.2022. u 05:24h

Skip to content