Astronaut tužio svoju djecu, tvrdi da ga potkradaju

Radio Titograd

27.06.2018, 00:00h

< 1 min

  Tužba, u kojoj Oldrin navodi i da ga spriječavaju da se oženi, podignuta je nakon što su njegova djeca Endru i Dženis podnijeli zahtjev za preuzimanje kontrole nad njegovim finansijama. Djeca su tražila od sudije da ih imenuju za Oldrinove zakonske staratelje tvrdeći da njihov otac (88) pati od gubitka pamćenja i paranoje.
 
Baz Oldrin je drugi čovjek koji je kročio na Mjesec. Zajedno sa Nilom Armstrongom bio je u misiji Apola 11 1969. Armstrong je bio prvi čovjek koji je zakoračio na površinu Mjeseca, a samo nekoliko minuta kasnije sledio ga je Oldrin. Kristina Korp, bivša Oldrinova poslovna menadžerka, navela je na Tviteru da je bivši kosmonaut nepravedno optužuje. U zahtjevu za upravljanje imovinom navodi se da Oldrin troši novac velikom brzinom kao i da njegovi novi prijatelji žele da ga odvoje od porodice. Sud je za ovu nedelju odredio vještačenje na kojem treba da se procjeni psihičko stanje Baza Oldrina.
 
Oldrin se samoinicijativno u aprilu podvrgao psihijatrijskoj procjeni, kada je utvrđeno da je njegovo stanje bolje nego što se očekuje za njegove godine. Mišljenje psihijatra je i da je on u stanju da se stara o sebi i da upravlja svojim novcem.
 
Oldrin je tužio dvoje djece, dok njegov stariji sin Džejms ne učestvuje u sporu. Oldrin je početkom juna prisustvovao događaju u Bijeloj kući kada je američki predsjednik Donald Tramp najavio da će od Pentagona tražiti da formira Svemirske snage, kao odvojenu službu oružanih snaga.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 20:09h

Skip to content