“Ako SAD zatraže, Kosovo da primi Avganistance”

Radio Titograd

15.08.2021, 19:00h

< 1 min

Foto: Beta

Premijer Albanije Edi Rama smatra da bi Kosovo trebalo pozitivno da odgovori na smještaj Avganistanaca, ako to zatraže Sjedinjene Američke Države.

“Ne znam da li su Amerikanci tražili od Kosova da skloni Avganistance koji su bili izloženi kao prijatelji i pristalice savezničkih vojski. Volio bih da ako da, Vlada Kosova odgovori pozitivno, za svoju čast i Kosovo naravno”, napisao je Rama na Fejbuku.

Kaže i da je sam na samitu NATO-a izrazio zabrinutost u vezi sa životom avganistanskih saradnika Alijanse nakon njenog povlačenja iz Avganistana.

Posljednjih dana u albanskim medijima kružila je vijest da su Sjedinjene Američke Države zatražile od Albanije i Kosova da privremeno smjeste Avganistance koji se bore protiv talibana u njihovoj zemlji.

Bivša ambasadorka Kosova u SAD, sada zamjenica čelnika DPK-a, Vljora Čitaku kaže da Kosovo mora da pokaže velikodušnost i prihvati određeni broj izbjeglica iz Avganistana.

Čitaku je na Fejbuku napisala da je građanima Kosova poznat osjećaj bespomoćnosti kada nekoga nasilno izbace iz kuće, kao i bol i neizvjesnost kada se bezvoljno odvajaš od svega što znaš i voliš.

“Danas malo Kosovo i sa ograničenim rezervama mora pokazati velikodušnost i prihvatiti izbjeglice iz Avganistana”, navela je Čitaku.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

29.01.2023. u 23:42h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 23:04h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 21:45h

Skip to content