Abazović: Nisam dobio poziv za prisustvo ustoličenju Joanikija, nema tehničkih uslova da se popis održi

Radio Titograd

11.08.2021, 12:53h

2 min

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da  ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija treba da se desi 4. septembra. Dodao je da  još dobio poziv za prisustvo ovom događaju.

Istakao je  da mu nikakvo obezvjeđenje neće trebati prilikom dolaska na Cetinje, poručujući da se osjeća lijepo i komotno na svakom mjestu.  Podsjećamo i premiejr Zdravko Krivokapić je juče kazao da će na Cetinje poći bez obezbjeđenja.

– Razumijem da u Crnoj Gori postoje brojni ljudi, politički subjekti i određeni centri moći koji žele svaku situaciju iskoriste da dodatno polarizuju društvo i elektrizuju atmosferu, možda i izazovu inicidente. Ali ova država mora garantovati bezbjednost svih građana i obezbijediti vjerske slobode. Crna Gora je dobila novog mitzropolita, proces ustoličenja mora da se desi. Ne ulazim u vjerski kontekst, ali govorim u ime Vlade da će država učiniti sve da taj događaj protekne mirno i pozivam sve građane da događaj protekne mirno i dostojanstveno. Vjerujem da će to – istakao je Abazović, odgovarajući na pitanje novinara nakon konferencije za medije Savjeta za borbu protiv korupcije.

Komentarišući izjavu premijera Zdravka Krivokapića da popis najvjerovatnije neće biti održan ove godine, Abazović kaže da nema uslova da se to desi.

– Nema tehničkih uslova da se popis održe do kraja ove godine. Što se tiče reakcije DF-a, njima nije prvi put da upućuju takve poruke, pa ne bih komentarisao – kazao je Abazović.

Na pitanje novinara  kako komentariše to sto je premijer Zdravko Krivokapić indirektno najavio osnivanje partije, Abazović odgovara da bi to srušilo koncept ekspertske Vlade.

– Svi imamo ustavno pravo da se udružujemo, pa i politički i to pravo ne može da se uskrati, pa ni premijeru. Ono što sam najavljivao jeste, ukoliko bude osnovao stranku, to ruši koncept ekspertske Vlade. Imaćemo novi politički momenat – smatra Abazović..

Na pitanje kako komentariše nastavak nelegalne gradnje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, Abazović je rekao da on mora da bude svjestan radnji koje preduzima.

– Ako je ovo besudna zemlja sad, ne znači da će za određeni vremenski period biti ovako. Da ne bude da nije upozoravan on, ili bilo ko drugi – takve aktivnosti moraju da imaju određenu posljedicu – odgovorio je on.

Prema njegovim riječima, državne institucije su neažurne po pitanju rješavanja ovih slučajeva.

 

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 14:04h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:36h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:32h

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:17h

Skip to content