Unuk najboljeg boksera svih vremena Muhameda Alija pobjedom debitovao u profi ringu

Radio Titograd

15.08.2021, 12:19h

2 min

Niko Ali Volš i Muhamed Ali / – foto: IMAGES.INDIANEXPRESS.COM

Na impresivan način je u profi ringu debitovao Niko Ali Volš.

Unuk legendarnog Muhameda Alija je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi u okršaju sa Džordanom Viksom, nekadašnjim MMA borcem, u borbi u Oklahomi, prenosi „Sport klub”.

Prošlo je 55 godina otkad je promoter Bob Arum priredio prvu Alijevu borbu, a sada je bio tu da nadgleda i ulazak naslednika u profesionalni ring.

Promovisao je mog dedu, a sada i mene. To je ludo. Holivud bi trebalo da napravi film o tome – rekao je Volš poslije borbe.

Dvadesetjednogodišnji borac je rivala poslao u nokdaun desnom rukom, a zatim je zadao isti udarac kada se Viks pridigao.

Uslijedila je Nikova rafalna paljba, pa je sudija bio prinuđen da borbu prekine poslije manje od dva minuta.

Razmišljao sam mnogo o dedi, mnogo mi nedostaje. Možda se vama čini kao da je to veliki pritisak, ali za mene je on samo moj deda. Za publiku je on najveći borac svih vremena, možda i najveća osoba. Za mene? On je najveći deda! – rekao je Niko.

Volš je rođen u Čikagu, ali živi u Las Vegasu od četvrte godine.

U početku ga boks nije okupirao, a njegova majka Rašida Ali (ćerka druge žene Muhameda Alija) u startu se protivila tome da se njen sin bavi boksom.

Međutim, oko 14. godine, Niko je zavolio boks i počeo ozbiljnije da ga trenira.

Muhamed Ali preminuo je 2016. godine, a i pred kraj života je putem „fejstajma” pomagao unuku u treninzima.

Veliki sam obožavalac boraca koji su ekstremno odlučni i koncentrisani, jer to nije lako. Boks je 90 posto mentalna borba, siguran sam da bi vam to rekli i najveći bokseri svih vremena – objašnjava Niko Ali Volš, koji je pobjedu ostvario noseći šorts svog dede iz šezdesetih godina prošlog vijeka.

 

Izvor:Sport klub

Podijeli na:

Sport, top2

29.01.2023. u 13:19h

Magazin, top2

29.01.2023. u 12:52h

Titogradske vijesti, top2

29.01.2023. u 12:45h

Skip to content