U Mojkovcu najveće priznanje za Stefana Savića ‘‘13. avgust‘‘

Radio Titograd

13.08.2021, 14:28h

< 1 min

Obrazlažući odluku Žirija, o ovogodišnjinm dobitnicima najvećeg opštinskog priznanja 13. avgust, njegova predsjednica Ljiljana Jokić na juče održanoj svečanoj sjednici je saopštila,da je priznanje otišlo u ruke DOO Komunalno preduzeće,,Gradac”, doktora Nataše i Milovana Bogavca i fudbalera Stefana Savića.

-Ova nagrada je sinonim za izuzetno postignuće u profesionalnom ali i životnom izrazu. Nagrada po kojoj dobitnici ostaju upamćeni ne samo u lokalnoj zajednici već i šire.

U ime sina priznanje je  primila njegova majka Goca, a Stefan Savić se preko video poruke obratio svojim sugrađšanima i kazao da nagradu, koja iznosi hiljadu eura, odriče se za liječenje oboljelog Petra Šutovića.

image

Foto: Milovan Novović

-Poštovani građani Mojkovca,Ova nagrada mog rodnog grada će imati posebno mjesto u mom životu.Gdje god se nalazim i gdje da igram, Mojkovac nosim u srcu. Hvala vam, a ja ću znati to da cijenim. Želim da čestitam svima dan opštine, i poželim ljubav, sreću i zdravlje. Novčani iznos dajem za liječenje Petrovo, sa nadom da će uspjeti da pobijedi svoju natežu bitku u životu-kazao je Savić.

U obrazloženju odluke za Savića je kazano da je izuzetni sportista i čovjek, i uzrr i primjer mladim generacijama, ne samo u Mojkovcu, već i šire.

-Svojim aktivnostima pomogao je FK Brskovo, učenike Osnovnih škola obradovao poklonima, a brojnim pojedinačnim djelovanjem pomagao ne samo sugrađanima već i drugim ljudima u nevolji. Savić je u ovom trenutku najbolji ambasador Mojkovca ali i Crne Gore-kazala je Jokić, obrazlažući  dobijanje nagrade.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:33h

Titogradske vijesti, top2

02.02.2023. u 23:04h

Skip to content