Olimpijska noć i koncert Vlada Georgijeva u čast crnogorskih sportista

Radio Titograd

15.08.2021, 08:59h

2 min

U čast učesnika Olimpijade u Tokiju koji potiču iz Herceg Novog u tom gradu je, u Parku Boke, organizovana Olimpijska noć i koncert Vlada Georgieva.

Organizatori događaja su Opština Herceg Novi i Javna ustanova kulture “Herceg Fest”.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić obratio se sinoć Olimpijcima i kazao da su Novljani prethodnih mjesec dana, iako Olimpijske igre predstavljaju globalno takmičenje država i reprezentacija, pratili sportska dešavanja, imajući osjećaj da sportisti brane boje grada iz kojeg potiču.

– Kako vrijeme prolazi, Olimpijske igre postaju sve masovnije, a polako se uvode i nove sportske discipline. Ovo još više ističe činjenicu da Herceg Novi, kao grad od nekih 30 hiljada stanovnika, predstavlja svojevrstan fenomen – dati 21 olimpijca, među kojima je 13 sportista, pet trenera, doktor, fizioterapeut i sudija, predstavlja razlog za ponos svim građanima, i govori ne samo o sportskom duhu Herceg Novog, već i o potencijalu koji nesumnjivo imamo – kazao je on.

Herceg Novi, kako dodaje, nije predstavljen samo velikim brojem sportista.

– Među nama su večeras vaterpolisti Crne Gore, koji su igrali četvrtfinale Olimpijskih igara, i prije nešto više od mjesec dana osvojili Svjetsku ligu. Imamo najboljeg strijelca u vaterpolu i člana idealnog tima ove Olimpijade – našeg Aleksandra Ivovića, a tu je i nosilac zlatne medalje – naš Andrija Prlainović – rekao je predsjednik opštine.

On je podsjetio da je Milivoj Dukić, po ocjenama stručne javnosti, napravio gotovo nemoguć podvig – po izazovnim vremenskim uslovima ostvario je rezultat karijere, pobjedivši na drugoj olimpijskoj regati u Tokiju.

– Naša Novljanka Ana Dabović igrala je u polufinalu Olimpijskog turnira, a prije samo mjesec dana osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Moramo zapamtiti, taj potencijal imamo sada i moramo ga njegovati. Moramo ulagati i omogućiti dalji razvoj hercegnovskog sporta na najvišem nivou, raditi na sportskoj infrastrukturi i uslovima u kojima naši sportisti stasavaju – kazao je Katić.

Uvjeren je da će grad, zajedno sa državom, a u prilog tome govori i večerašnje prisustvo visokih zvanica, ministara i predstavnika Vlade Crne Gore, učiniti sve da buduće generacije hercegnovskih sportista imaju još bolje uslove za rad.

– Sa takvim uslovima, uz stručne trenere i sistemsku podršku, Herceg Novi će nesumnjivo dati još više vrhunskih sportista, a oni nama razlog za radovanje. Bez imalo sumnje, naglasiću: vi svi zajedno jeste ponos Herceg Novog – vi ste zlatna medalja našeg grada! Svima vam želim još mnogo uspjeha, vrhunskih sportskih rezultata i trofeja. To će biti vaše pobjede, i pobjede Herceg Novog – zaključio je on.

Sinoćnjem događaju prisustvovala je i ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić.

Sekretar za društvene djelatnosti opštine Herceg Novi, Darko Klasić, poručio je Olimpijcima da je karta za doma karta za sreću.

– Drago mi je da ste ostvarili ovakav rezultat i da je Herceg Novi perjanica olimpijskog i crnogorskog sporta. U Herceg Novom se pravilno radilo na sportskom razvoju, a rezultat ste upravo vi. Vi ste naši ambasadori i hvala – istakao je on.

Jedriličar Milivoj Dukić rekao je da je zaista privilegija predstavljati Herceg Novi i Crnu Goru na OI.

– To je jedan dječački san koji se ostvaruje iz godine u godinu i nadam se da ću i u budućosti nastaviti da radim dobre stvari – poručuje Dukić.

Vaterpolista Aleksandar Ivović istakao je da je Herceg Novi pokazao da je sportski grad.

– Na OI smo imali 13 predstavnika, ovaj put nijesmo uspjeli da donesemo medalju ali smatram da je sam nastup veliki uspjeh – rekao je Ivović.

Nakon zvanične ceremonije, Novljani koji su se okupili da dočekaju Olimpijce uživali su u muzičkom programu i koncertu Vlada Georgijeva.

Izvor:Mediabiro TV

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 13:44h

Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:36h

Titogradske vijesti, top2,

13:32h

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.02.2023. u 13:17h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 12:56h

Skip to content